Amed Şehir Tiyatrosu Don Kişot oyunuyla izleyiciyle buluşacak

Koronavirüs salgını nedeniyle bir süredir perdeleri kapalı olan Amed Şehir Tiyatrosu, Don Kişot oyunuyla izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Haberler 29.06.2021 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs (Kovid-19) salgn kstlamalarnn esnetilmesiyle birlikte tiyatrolar perdelerini açmaya hazrlanyor. Amed ehir Tiyatrosu da Don Kiot oyunuyla izleyicileriyle bulumaya hazrlanyor. Miguel de Cervantesin roman Don Kiottan uyarlanan oyunun prömiyeri yarn saat 19.00da Kayapnar ilçesindeki Amed ehir Tiyatrosunda yaplacak. Don Kiot ve Sanchonun macera dolu yolculuunda, snf ve deer arasndaki ayrma dikkat çekilen oyunun yönetmenliini Ferhad Feq yapyor. Özcan Ate, ahabettin Da, Berfin Emektar, Dicle Güne Yavuz, Özkan eker ve ilan Alagöz oynun oyuncular arasnda yer alyor.

5 YILLIK HASRET

5 yldr Don Kiot oyununu oynamak istediklerini, ancak koullarn bu duruma elvermediini söyleyen Ate, 5 yl önce de uyarlamay Ferhad Feq yapt. Feq Almanyada tiyatro yapyor. Don Kiot onun fikriydi. 5 yl boyunca üstüne çalt. Sonrasnda da bizimle birlikte oynamak istediini söyledi. Biz de kabul ettik. 2-3 aydr üzerinde çalyoruz ve halen de çalmalarmz sürüyor. 29 ve 30 Haziranda oyunumuzu izleyiciye sunacaz dedi. Ate, oyunun uyarland romana iaret ederek, Don Kiot övalye hikayelerini okuyor ve bir yola çkyor. Zulüm yapanlara kar ezilenlerin, mazlumlarn yannda durup onlar korumak istiyor. Oyunla bir hakikati göstermek istiyoruz. Oyunda doruyu ve yanl birlikte sunuyoruz diye kaydetti.

TURNELER

Kürtlerin yaad bütün ehirlere ulaarak, oyunu sahnelemek istediklerini ifade eden Ate, Amedte bu oyunu 2 kez izleyiciyle buluturduktan sonra bir ay ara vereceiz. Bir ay sonra da oyunun turnesi olacak. stanbul, Ankara, zmir, Adana ve Mersin de büyük bir kitlemiz olumu durumda. Eer ihtiyaç olursa Avrupaya da turne için gitmeyi düünüyoruz dedi.

PANDEMDE ÜRETM SÜRDÜ

Bütün meslek gruplarn etkileyen koronavirüs salgnn kendi sektörlerini de etkilediini belirten Ate, Bu süreçte hiç bo durmadk. Evet, tiyatro oyunu oynayamadk ama Hinek Henek programnn çalmalarn balattk. Daha çok bunun üzerinde durduk. çünkü tiyatro oyununu oynayamadk. imdi her ne kadar pandeminin etkisi olsa da bir ilginin olduunu görüyoruz eklinde konutu.

YEN çOCUK OYUNLARI

Yeni oyunlar için de çalmalarn startn verdiklerini aktaranAte, u an oyunlarn isimleri belli deil ama yeni sezonda farkl bir çalmamz da olacak. Daha çok çocuk oyunlarn yapmay düünüyoruz diye aktard. Bütün herkesi oyunlarn izlemeye çaran Ate, unlar söyledi: Pandemi nedeniyle uzun bir süredir kapalydk. Fakat imdi seyirciler gelip oyunu rahatlkla izleyebilirler. çünkü tedbirlerimizi aldk. zleyicilere çok ey borçluyuz, onlar sayesinde varz.

Demokratik Bölgeler Partisinin (DBP) belediye ebakanlarnn yerine kayymlarn atanmas sonras Kürtçe oyunlar sahneleyen Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ehir Tiyatrosu (DBT) 2016 ylnn sonunda kapatld. Kaymlar, tiyatroda çalanlarn ilerine ise son verdi. Kayym tarafndan iten atlan DBTnin oyuncular, 2017de Amed ehir Tiyatrosunu kurarak yollarna devam etti. Amed ehir Tiyatrosu, ksa bir süre içerisinde çok sayda Kürtçe oyunla izleyicilerin karsna çkt.

Ana Sayfaya Git