Analar cana can katıyor?

Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında, "Analar kan veriyor, cana can katıyor" sloganıyla bir araya gelen 100 kadın, kan bağışı yaptı.

Haberler 01.11.2019 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, Kzlay Haftas etkinlikleri kapsamnda Analar kan veriyor, cana can katyor sloganyla bir araya gelen 100 kadn, kan banda bulundu.

Balar ilçesinde Aile Destek Merkezi (ADEM) yöneticileri ve burada faaliyet yürüten kursiyerlerin de aralarnda bulunduu 100 kadn, Yeniehir ilçesi Ofis semtindeki Kzlay Gezici Kan Ba stasyonuna geldi.

Kadnlar, ilemlerin ardndan kan ba yapt.

ADEM Koordinatörü Arzu çetin, kan vermenin öneminini vurgulayarak, Yarn bizim de kana ihtiyacmz olabileceini vatandalara anlatacaz. Diyarbakrda anne ve kadnlar olarak kan veriyoruz. Kan vererek cana can katmaya çalyoruz. dedi.

CANA CAN KATIYOR

Baçlardan Suzan çetin, herkese kampanyaya destek vermeleri çarsnda bulundu.

Kan bann hayat kurtardna iaret eden çetin, bir gün herkesin kana ihtiyac olabileceini belirtti.

Kadriye Boz ise artlar uyan herkesten kan banda bulunmasn istediklerini anlatt.

Kan vererek hayat kurtarmay arzu ettiklerini dile getiren Boz, Vereceimiz birkaç damla kan hayat kurtaryorsa, bunu görev olarak görmek zorundayz. Kana ihtiyac olanlarn hayatlarna hayat katmak için anne ve kadnlar olarak kan vereceiz. Yapacamz çok basit bir ilem hayat kurtaryor. ifadelerini kulland.

Ayfer Yldz da Kzlay Haftasnn önemine deinerek, Her an kana ihtiyacmz olur bilinciyle kan vermemiz gerekiyor. diye konutu.

Kadriye Karg, kan verdii için mutlu olduunu, herkese ba yapmasn tavsiye ettiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git