Ankaz arasında eşyalarını arıyor

Şırnak'ta 14 Mart'ta uygulanan sokağa çıkma yasağı önceki gün kaldırılırken, kente dönen aileler, enkaz ve moloz yığınları arasında kullanabilecekleri eşyalarını aradı.

Haberler 16.11.2016 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta, 8 aydr uygulanan sokaa çkma yasann kaldrlmasndan sonra kentte dönüler devam ederken, döndükleri kentte evleri yerine moloz ynlar görenler, bunlarn arasnda dolaarak kullanabilecekleri eyalarn aryor.

3 KATLI EVM YIKILDI

Dicle Mahallesinde bulunan 3 katl evinin tamamen ykldn belirten 2 çocuk annesi Hikmet lçi adl kadn, Silopideki çocuklarnn yanna sndn, yasan kalkmasyla birlikte döndüünü söyledi. lçi, öyle dedi:

Evim ykld. Bir ine bile almadm içeriden. Yatak, yorgan, dolap, buzdolab hepsi yand. 3 katl evim ykld. çine girebileceim bir evim bile yok. 3 katl evim vard ama ben u anda Silopide olumun yanna sndm. Ne yapaym, bir haftadr gelmiim. Yasak balad dönemde Silopiye gittik. 3 katl evimin bir katnda ben yayordum. Bir katnda olum ve çocuklar, dier katta ise kirac vard. Olumun 5 çocuu vard. Hepsi de okula gidiyordu. Olum da böbrek hastasyd. Ben oluma bir böbreimi verdim. imdi ne yapacam, nereye gideceim bilmiyorum.

EVM, ÖNÜNDEK BAHçEDEN TANIDIM

Bahçelievler Mahallesinde yaadn anlatan 11 çocuk annesi ve bir aya protez olan 64 yandaki Halime Utaç ise evini, yannda bulunan evler ve önündeki bahçeden tandn söyledi. rnak merkeze yakn kömür ocaklarnn olduu bölgede 1992 ylnda mayna basmas sonucu sa aya bilekten koptuu için protezle yaamak zorunda kalan Halime Utaç, 11 çocuuyla birlikte yaadklar 3 katl ve 4 daireden oluan evlerinden tek bir tann dahi kalmadn söyledi.

EVMZ YOK, HçBR YERMZ YOK

Evinin yapmnda kulland tahta parçalarn toplayarak, kiralad tek gözlü eve götürmeye çalan Halime Utaç, unlar söyledi:

13 kiilik bir aileydik. 8 aydan beri kentimizden, evimizden çkmz. Sokaklarda ve çadrlarda yayoruz. 8 aydan beri hiç birimiz çalmadk, i yapamadk. Yaklak 1 aydr bu ta, topran içine gelmiiz. Hiç bir gelirimiz yok. olursa bundan sonra çocuklarmz çalacak inallah. Evim 3 katl ve 4 daireden oluuyordu. Evimin yerini çevredeki evlerden ve iaretlerden ve kapmn önündeki bahçeden tandm. rnakta gideceimiz bir yer olmad için kömür ocaklarnn orada bir evde kalyoruz. Evimiz yok, hiçbir yerimiz yok. rnakta tek odal bir yer bulduk. Dar olduu için çocuklarmn bir ksm dier mahalledeki amcalarnn yanna gittiler. Bazlar da kömür ocaklarnn orda kalmlar. 5 çocuum okula gidiyor. Biri Batmanda okuyor. Ne bursu var, ne yurt çkt. O da oralarda perian durumda.

Kent merkezindeki hasarl camilerde balatlan onarm çalmalar da devam ediyor. Cami duvarlar yeniden sva yaplarak ibadete açlmas için çalmalar balatld.

Ana Sayfaya Git