Anneler dünde yürüdü!

Cezaevlerinde açlık grevine giren bazı tutukluların annelerinin, Diyarbakır'da yürüttüğü eylem serisi devam ederken, dün de "iki saatlik oturma eylemi" ardından yürüyüş gerçekleştirdi.

Haberler 17.05.2019 - 02:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesinde bulunan Kouyolu Parkn 1 Maystan bu yana kendilerine eylem alan olarak seçen açlk grevi ve ölüm orucundaki baz tutuklunun anneleri, Batkent Kavanda dün bir kez daha bir araya gelerek eylem yapt. Burada izinsiz eyleme polis müdahale etti.

TUTUKLU YAKINLARI YÜRÜDÜ

Polisin tüm uyarlarna ramen 2 saat süren oturma eylemini sonlandran anneler, HDPli vekiller Saliha Aydeniz, Semra Güzel, Remziye Tosun ve Musa Farisioullar ile birlikte HDP Diyarbakr l binasna kadar yürüyü gerçekletirdi. Tutuklu anneleri yürüyü boyunca, sloganlar att.

ALANLARDAN AYRILMAYACAIZ

HDP l binas önünde toplanan anneler, ksa bir basn açklamas yapt. Ei 1 Marttan beri açlk grevinde olan Güler Yüksekba, Cumhurbakanna seslenerek tecridin kaldrlmasn istedi. Tecrit kaldrlmadan alanlardan ayrlmayacaklarn öne süren Yüksekba, çözümden baka bir ey istemediklerini söyledi.

VEKLLERE ZYARET

Tutuklu anneleri, yaptklar yürüyü ardndan 3 Marttan bu yana açlk grevinde olan HDP milletvekilleri Dersim Da, Tayip Temel ve Murat Sarsaç ziyaret etti. HDPli vekilleri zlgtlar ve sloganlarla karlayan anneler, eylemleri ve açlk grevlerinde gelinen aamaya ilikin tartmalar yürüttü.

BSMLDE OTURMA EYLEM

Bismil ilçesinde ise tutuklu yaknlar, Meydan Parkta oturma eylemi düzenledi. Eyleme katlan Bismil Belediyesi Ebakan Gülen Özer de tutuklu annelerine destek verdi. 15 dakikalk oturma eyleminin ardndan tutuklu yaknlar, HDP lçe binasna giderek eylemlerini sonlandrd.

Ana Sayfaya Git