Anneler dünde yürüdü!

Cezaevlerinde açlık grevine giren bazı tutukluların annelerinin, Diyarbakır'da yürüttüğü eylem serisi devam ederken, dün de "iki saatlik oturma eylemi" ardından yürüyüş gerçekleştirdi.

Anneler dünde yürüdü!

Merkez Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı’nı 1 Mayıs’tan bu yana kendilerine eylem alanı olarak seçen açlık grevi ve ölüm orucundaki bazı tutuklunun anneleri, Batıkent Kavşağı’nda dün bir kez daha bir araya gelerek eylem yaptı. Burada izinsiz eyleme polis müdahale etti.

TUTUKLU YAKINLARI YÜRÜDÜ

Polisin tüm uyarılarına rağmen 2 saat süren oturma eylemini sonlandıran anneler, HDP'li vekiller Saliha Aydeniz, Semra Güzel, Remziye Tosun ve Musa Farisioğulları ile birlikte HDP Diyarbakır İl binasına kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Tutuklu anneleri yürüyüş boyunca, sloganlar attı.

‘ALANLARDAN AYRILMAYACAĞIZ’

HDP İl binası önünde toplanan anneler, kısa bir basın açıklaması yaptı. Eşi 1 Mart'tan beri açlık grevinde olan Güler Yüksekbağ, Cumhurbaşkanı’na seslenerek tecridin kaldırılmasını istedi. Tecrit kaldırılmadan alanlardan ayrılmayacaklarını öne süren Yüksekbağ, çözümden başka bir şey istemediklerini söyledi.

VEKİLLERE ZİYARET

Tutuklu anneleri, yaptıkları yürüyüş ardından 3 Mart’tan bu yana açlık grevinde olan HDP milletvekilleri Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç’ı ziyaret etti. HDP’li vekilleri zılgıtlar ve sloganlarla karşılayan anneler, eylemleri ve açlık grevlerinde gelinen aşamaya ilişkin tartışmalar yürüttü.

BİSMİL’DE OTURMA EYLEMİ

Bismil ilçesinde ise tutuklu yakınları, Meydan Park’ta oturma eylemi düzenledi. Eyleme katılan Bismil Belediyesi Eşbaşkanı Gülşen Özer de tutuklu annelerine destek verdi. 15 dakikalık oturma eyleminin ardından tutuklu yakınları, HDP İlçe binasına giderek eylemlerini sonlandırdı.

Kaynak: Diyarbakır Söz