Annelerden HDP Diyarbakır İl Başkanlığı hakkında suç duyurusu

Diyarbakır'da oturma eylemi yapan aileler, çocuklarının dağa kaçırılmasından sorumlu tuttukları ve tehdit edildikleri gerekçesiyle HDP İl Başkanlığı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberler 16.09.2019 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda oturma eylemi yapan aileler, çocuklarnn daa kaçrlmasndan sorumlu olduklar ve kendilerini tehdit ettikleri gerekçesiyle HDP l Bakanl hakknda suç duyurusunda bulundu.

çocuklarnn daa kaçrlmasnda HDPnin arac olduunu iddia eden Diyarbakr annelerinin, evlatlarna kavuma ümidiyle partinin il binas önündeki oturma eylemi sürüyor.

4 yl önce 15 yandayken daa kaçrlan olu Özkan için oturma eylemine katlan baba Süleyman Aydn, yapt açklamada, çocuklarn daa kaçrdklar ve kendilerini tehdit ettikleri gerekçesiyle HDP l Bakanl hakknda suç duyurusunda bulunduklarn söyledi.

L YÖNETM HAKKINDA SUç DUYURUSU

Aydn, önünde oturma eylemi yaptklar HDP il binasnda partililerin kendilerine sözlü saldrda bulunduunu söyledi.

Bizim acmz bize yetiyor, bunun üstüne bize böyle mi yapacaksnz? Hiç mi Allahtan korkmuyorsunuz, nereye kadar? Yeter artk, kanmz kuruttunuz. çocuumu 15 yana kadar fakirlikle yetitirdim, sizin için mi yetitirdim? Kendi çocuklarnz götürün, milletvekillerinin çocuklarn götürün. diyen Aydn, sözlerini öyle sürdürdü:

Nereye kadar sizden korkacaz? Dün Cumhuriyet Savclna anne ve babalar olarak hepimiz suç duyurusunda bulunduk. Bizim çocuklarmzn sorumlusu bunlar olduu için suç duyurusunda bulunduk. Biz ilk gün, Her gün öleceimize bir gün ölürüz. dedik. Biz buradayz hiçbir yere gitmiyoruz. Dün burada bir kadna saldrdlar, bizi tehdit ediyorlar, bize laf söylüyorlar. Biz durmuuz, kendileri durmuyorlar.

HDP SESMZ DUYMUYOR?

Aydn, iki haftadr oturma eylemini sürdürdüklerini anlatarak, HDP l Bakanl olarak bize buyur dediler mi, Gelin bakalm ne derdiniz var diyerek bir sorunumuzu çözdüler mi? Diyarbakr halk olarak niye buraya gelmisiniz, gelin konualm diye sordular m? Ben senin nasl Kürt vatandanm, niye beni dikkate almyorsun? Sana oy verdiimde Kürttüm, imdi çocuum için gelmiim Kürt deil miyim? Bu Allahtan reva mdr, böyle yapyorsunuz.? diye konutu.

HDPye oy verdiklerini ifade eden Aydn, Biz halk olarak size bir çözüm süreci verdik. 2015 ylnda size oy vermedik mi? Hepimiz size oy verdik ama siz bunu çocuklarmz kaçrarak deerlendirdiniz. Surdan 3 bin 500e yakn çocuk gitti. eklinde konutu.

Evlatlar daa kaçrlan ailelere de seslenen Aydn, Gelin her gün öleceinize bir gün ölün. Gelin bize destek verin. Bunlardan nereye kadar korkacaksnz? ifadelerini kulland.

ALELERE DESTEK SÜRÜYOR

Milli Türk Talebe Birlii Heyeti Bakan Bursa Bölge Koordinatörü Samet Enes Öztürk, annelerin mübarek ellerini öpmeye, gövdelerini onlara siper etmeye geldiklerini söyledi.

Terör örgütü PKKnn bugüne kadar çok canlar yaktn, çok anneyi yavrusundan ayrdn belirten Öztürk, oturma eylemi yapan analarn gözyann terörün ateini söndüreceini aktard.

Öztürk, unlar kaydetti:

Analarn gözya PKKy da HDPyi de boacaktr. Herhangi bir orman yangnnda bile hükümete, Cumhurbakanmza saldran sözde aydnlar, sanatçlar, bar bildirisine imza atan sözde akademisyenler bugün burada analarmzn bu çl karsnda sessizler. Tepki vermeyip, üç maymunu oynuyorlar. Kendilerine aydn diyenlerin bu suskunluklarn knyoruz. PKKya da HDP ye de tek mesajmz udur, analarn gözyanda boulacaksnz. Terörün atei sönmeye mahkumdur. Terör bu topraklarda bitecektir.

EMNYET TEKLATI VAKFI

Emniyet Tekilat Vazife Malulü ve ehit Aileleri Vakf Bakan Yardmcs Hamza Yolda da Türkiyenin terör örgütüne boyun emeyecek bir devlet olduunu vurgulayarak, Yavrusunu terör örgütüne kaptrmak istemeyen veya elinden kurtarmak isteyen onurlu anne ve babalarn her zaman yannda olacaz, desteimizi üzerlerinden eksik etmeyeceiz. ifadelerini kulland.

Anneleri, Malatyadan gelen 15 Temmuz Milli rade Ocaklar üyeleri ile Karacada bölgesinde oturan ahinan ailesi mensuplarnn da yer ald çok sayda kii ziyaret etti.

Ana Sayfaya Git