Annelere beyaz anneler desteği

Halime Şehitoğlu, 'Barış Pınarı Harekatı'nın başarıyla sonuçlanması için dua ettiğini söylerken, Siirt ve Bitlis'ten Diyarbakır'a gelen gazi, şehit yakını ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, anneleri ziyaret ederek, desteklerini iletti.

Haberler 14.10.2019 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn bulunmasn isteyen 54 aile, HDP binas önündeki oturma eylemini 42inci günde de sürdürdü. PKKl teröristlerce kaçrldn belirttii yeeni Sedat Sorgun (28) için eylemde olan Halime ehitolu, Bar Pnar Harekatnn baaryla sonuçlanmas için dua ettiini söyledi.

NALLAH OPERASYON GÜZELLKLE SONUçLANIR

Diyarbakrn Lice ilçesinde, 2015te yol kesen PKKl teröristlerce kaçrldn belirttii yeeni Sedat Sorgun için 11 Eylülde anlurfann Viranehir ilçesinden gelerek, oturma eylemine katlan Halime ehitolu, Bar Pnar Harekatn desteklediklerini söyledi. Harekatn baaryla sonuçlanmas için dua ettiini belirten ehitolu, annelere de seslenerek, öyle konutu:

Biz oturmaya devam edeceiz. nallah operasyon da güzellikle biter. Rabbim askerimizi, polisimizi, devletimizi ve ülkemizi korusun. nallah sona gelir, biz de evlatlarmza kavuuruz. Biz buradayz, evlatlarmz gelene kadar burada olacaz. Bütün anneleri de çaryorum; gelsinler. nallah operasyon da güzellikle sonuçlanr, devletimiz ve Türkiyemiz rahat eder, biz de rahat ederiz. nallah kavuuruz çocuklarmza. Yeenimi almadan gitmeyeceim.

SRT VE BTLSTEN ALELERE DESTEK

Siirt ve Bitlisten Diyarbakra gelen gazi, ehit yakn ile sivil toplum kuruluu temsilcileri, çocuklar için oturma eylemi yapan anneleri ziyaret ederek, desteklerini iletti.

Bitlisten gelen grup adna konuan Cahide Uzunselvi, annelere destek için geldiklerini ifade ederek, öyle konutu:

Bulunduklar ehirde siyasi ve toplumsal yalnzlklar, her eyi göze alm evlatlarnn dönmesini isteyen anneler, baka canlar yanmasn diye çktklar yolda inallah zafere ularlar. Günlerdir yaanan evlat nöbetlerinde tarifi imkansz aclara ahit oluyoruz. Evladnn ölüsüne razym diyen masum ve insani direnilerinin yannda olmak bizim boynumuzun borcudur. nanyoruz ki azimli seslerini yükselten kadnlar terör örgütünün hain amelleri için Frat ve Diclenin kuzularnn kurban edilmesine izin vermeyecektir.

Diyarbakr annelerinin yannda olduklarn vurgulayan Uzunselvi, Bar Pnar Harekatn destekliyoruz. PKKy lanetliyoruz, Allah onlar bildii gibi yapsn. dedi.

YETER ARTIK ANALAR ALAMASIN

Anne Muale Ceylan da annelere destek amacyla Bitlisten geldiini belirterek, Onlarn evlatlar bizim evlatlarmz, biz hep onlarn arkasndayz. Mehmetçikimizin arkasndayz, terörü lanetliyoruz. Allah ordumuzu askerimizi korusun inallah. dedi.

Siirtten Mehmet Acar da annelere destek olmak için geldiklerini söyleyerek, Ayrca terörü lanetlemek için geldik. Yeter artk analar alamasn, yeter artk bu bölge halknn çektii. diye konutu.

Ana Sayfaya Git