Annelere beyaz anneler desteği

Halime Şehitoğlu, 'Barış Pınarı Harekatı'nın başarıyla sonuçlanması için dua ettiğini söylerken, Siirt ve Bitlis'ten Diyarbakır'a gelen gazi, şehit yakını ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, anneleri ziyaret ederek, desteklerini iletti.

Annelere beyaz anneler desteği

Çocuklarının bulunmasını isteyen 54 aile, HDP binası önündeki oturma eylemini 42'inci günde de sürdürdü. PKK'lı teröristlerce kaçırıldığını belirttiği yeğeni Sedat Sorgun (28) için eylemde olan Halime Şehitoğlu, 'Barış Pınarı Harekatı'nın başarıyla sonuçlanması için dua ettiğini söyledi.

'İNŞALLAH OPERASYON GÜZELLİKLE SONUÇLANIR'

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, 2015'te yol kesen PKK'lı teröristlerce kaçırıldığını belirttiği yeğeni Sedat Sorgun için 11 Eylül'de Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinden gelerek, oturma eylemine katılan Halime Şehitoğlu, 'Barış Pınarı Harekatı'nı desteklediklerini söyledi. Harekatın başarıyla sonuçlanması için dua ettiğini belirten Şehitoğlu, annelere de seslenerek, şöyle konuştu:

"Biz oturmaya devam edeceğiz. İnşallah operasyon da güzellikle biter. Rabb'im askerimizi, polisimizi, devletimizi ve ülkemizi korusun. İnşallah sona gelir, biz de evlatlarımıza kavuşuruz. Biz buradayız, evlatlarımız gelene kadar burada olacağız. Bütün anneleri de çağırıyorum; gelsinler. İnşallah operasyon da güzellikle sonuçlanır, devletimiz ve Türkiye'miz rahat eder, biz de rahat ederiz. İnşallah kavuşuruz çocuklarımıza. Yeğenimi almadan gitmeyeceğim."

SİİRT VE BİTLİS'TEN AİLELERE DESTEK

Siirt ve Bitlis'ten Diyarbakır'a gelen gazi, şehit yakını ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çocukları için oturma eylemi yapan anneleri ziyaret ederek, desteklerini iletti.

Bitlis'ten gelen grup adına konuşan Cahide Uzunselvi, annelere destek için geldiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bulundukları şehirde siyasi ve toplumsal yalnızlıkları, her şeyi göze almış evlatlarının dönmesini isteyen anneler, başka canlar yanmasın diye çıktıkları yolda inşallah zafere ulaşırlar. Günlerdir yaşanan evlat nöbetlerinde tarifi imkansız acılara şahit oluyoruz. Evladının ölüsüne razıyım diyen masum ve insani direnişlerinin yanında olmak bizim boynumuzun borcudur. İnanıyoruz ki azimli seslerini yükselten kadınlar terör örgütünün hain amelleri için Fırat ve Dicle'nin kuzularının kurban edilmesine izin vermeyecektir."

Diyarbakır annelerinin yanında olduklarını vurgulayan Uzunselvi, "Barış Pınarı Harekatı'nı destekliyoruz. PKK'yı lanetliyoruz, Allah onları bildiği gibi yapsın." dedi.

YETER ARTIK ANALAR AĞLAMASIN

Anne Muale Ceylan da annelere destek amacıyla Bitlis'ten geldiğini belirterek, "Onların evlatları bizim evlatlarımız, biz hep onların arkasındayız. Mehmetçik'imizin arkasındayız, terörü lanetliyoruz. Allah ordumuzu askerimizi korusun inşallah." dedi.

   Siirt'ten Mehmet Acar da annelere destek olmak için geldiklerini söyleyerek, "Ayrıca terörü lanetlemek için geldik. Yeter artık analar ağlamasın, yeter artık bu bölge halkının çektiği." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz