Arsamız gasp edildi

Diyarbakır'da yıllardır oturdukları sitenin bahçesinin, tapulu arsaları olduğu iddiasıyla bazı şahıslar tarafından el konulmaya çalışıldığını belirten site sakinleri, belediye yetkililerine tepki göstererek sorunun çözülmesini talep etti.

Haberler 05.04.2019 - 01:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kayapnar ilçesine bal Huzurevleri Mahallesi 82nci Sokakta bulunan Irmak Sitesinde oturan vatandalar, yllardr oturduklar sitenin bahçesinin bir anda çkp gelen baz ahslar tarafndan tapulu arsalar olduu iddiasyla el konulmaya ve yklmaya çalldn belirtti.

Maduriyetlerine neden olan kurumun Kayapnar Belediyesi olduunu belirten site sakinleri, oturduklar binalar zamannda kendi imkanlaryla satn aldklarn, bahçenin de siteye ait olduunu belirterek haklar olan bir yeri vermeyeceklerini söylediler.

Belediye yetkililerine seslenen site sakinleri, bahçenin tapusunun hukuksuz bir ekilde baka ahslara verildiini ifade ederek sorunun çözülmesini talep etti.

Site sakinlerinden Mehmet çaçan, 2017 Haziran aynda iki ahsn gelip kendisiyle görütüünü ve Siz, bizim 504 metrekare arsamz igal etmisiniz. Tapu elimize yeni geçtii için geldik. dediklerini aktard.

Bunun üzerine hiç vakit geçirmeden bina sakinleriyle görüüp Kayapnar Belediyesi Tapu Müdürlüüne gittiklerini belirten çaçan, aldklar cevap karsnda neye uradklarn ard.

11 Mays 2017 tarihinde encümen kararyla site bahçesinin baz ahslara verildiini örendiklerini belirten çaçan, avukat tutup duruma itiraz ettiklerini ifade etti.

Okul, cami yaplsa kabul ederiz ama bir ahsa peke çekilmesine müsaade etmeyiz

Site bahçesinin, site sakinlerini tamamna ait olduunu söyleyen çaçan, Bizim olan maln bir karn bile kimseye vermiyoruz. Kepçeyle buray ykp bu güzel aaçlar hepsini kökünden çkarmak istediler. Eer burada bir yol geçse, salk oca yaplsa, okul-cami olursa kabul ederiz ama kesinlikle burann üçüncü bir ahsa peke çekilmesine müsaade etmeyiz. Burada ölümüz çkar ama buna müsaade etmeyiz. Ellerinde ykm kararnn fotokopisi varm. Bina sakinleri kar çkm, onlar göndermiler. Eer burada bir bina yaplacaksa da burada oturanlarn hakkdr. 13-14 yldr burada oturuyorlar, onlarn haricinde kimse gelip burada bina dikemez. dedi.

Söz konusu durumun mala zorla el koyma olduunu belirten Hasan Adgüzel ise 10 yldr burada oturduklarn ancak son iki yl içerisinde böyle bir kararla karlatklarn ifade etti. Adgüzel, site bahçesinin, baka ahslara takas karlnda verildiini öne sürdü.

Sitedeki çok Amaçl Toplum Merkezinde (çATOM) el sanatlar öretmeni olarak görev yapan Ayten çetiner, sitedeki bahçe sayesinde rahat bir nefes aldklarn, çocuklarn burada oyun oynadn belirtti.

Bahçede, bina yaplmas halinde çocuklarn oynayacaklar bir yer kalmayacan dile getiren çetiner, Günde yüz tane bayan buradan hizmet alyor. Eitim ve çocuk olarak her yönden eitim alyorlar. Biz burada bayanlara hizmet verdiimiz için burann kapatlmasn, burada bina yaplmasn asla istemiyor ve tepkimizi de belirtiyoruz. diye belirtti.

Binann yapm aamasnda kimsenin çkp da söz konusu bahçe için hak talebinde bulunmadn ancak yllar sonra böyle bir sorunun çkmasna anlam veremediklerini söyleyen Emine Baras, O zaman gelip diyebilirdiler ki buras bizim arsamzdr, ina etmenize izin vermiyoruz. Neden imdi gelmi ve arsa bizimdir, diyor? Hiçbir hakk var m? ifadelerini kulland.

Hiç kimsenin haberi olmadan gelip 500 metre ifraz etmiler

Mehmet irin Deniz ise unlar söyledi: Biz ev yatmz zaman belediye gelip bu snrlar çekti. Hiç kimsenin haberi olmadan gelip 500 metre ifraz etmiler. Söylediklerine göre onlarn arsalar yola girmi, karlnda buray onlara vermiler. imdi adamlar da gelmiler diyorlar Biz buray ykacaz! Dediklerine göre birkaç yerde daha böyle yaplm. Bunlar bu kuvveti nerden alyorlar. Hiç mi onlarda vicdan yok?

Ev bandan yaklak 2 bin 3 bin lira para talebinde bulundular

Kuruluundan beri binada oturduklarn söyleyen Metin çindemir, Bu bina belediye projesi ile yaplm bir sitedir. Kayyumun geldii 23üncü gün burann karar çkm. Bununla beraber Kayapnarda ortalama 12-13 yer var. AK Partiye, belediyeye, kayyuma gittik derdimizi anlattk. Her biri baka birine yönlendirdi. Daha önce bu karar çkm ve ne tesadüftür ki beklemede olan karar 2012de çkm. Bunlar çetevari bir ekilde gelip bizleri burada tehdit ediyorlar. Mahkemeye gittik, durdurma karar alnmasna ramen bunlar çetevari bir ekilde gelip duvarmz ykmaya çaltlar. Biz bunu yetkili mercilere tadk. Gerekeni yapacan söylediler. 11 Martta tekrardan alelacele bu sitenin bahçesini ykma karar almlar. Bize açkças u teklifte bulunuyorlar: Bedelini verin! Belediyeye dedik ki; Belediyenin yüzlerce yerde arsas var bula bula bizim sitemizin bahçesini mi veriyorsunuz? Biz bu konuda yetkililerin duyarl olmasn bunu göz önünde bulundurmasn istiyoruz. Ev bandan yaklak 2 bin 3 bin lira para talebinde bulundular. Bize para verin o zaman uzlaalm diyorlar. Sadece biz deil, aldmz duyumlara göre Kayapnarda böyle birkaç yer daha vardr. Bunlar çetedirler. marda ve ifrazda bir boluu bulup onu çarpma peindedirler. diye konutu.

Mustafa nce, Hatice Eren ve Nafiye isimli site sakinleri de belediye yetkililerine seslenerek sorunun bir an önce çözülmesini talep etti. LKHAnn görütüü Kayapnar Belediyesi yetkilileri, sitenin bulunduu mahallede imarn olmadn ve çou evin arsa tapulu bina olduunu; bu nedenle böyle bir sorunun yaanm olabileceine dikkat çekti.

Ana Sayfaya Git