Artık film seti oldu!

Şırnak'ta "Nuh'un Gemisi Cudi'de 2" filminin çekimleri başladı

Haberler 29.09.2021 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta Nuhun Gemisi Cudide 2 filminin çekimlerine baland.

rnakta çekilen ilk uzun metrajl film olma özellii tayan ve büyük ilgi gören Nuhun Gemisi Cudide filminin ardndan Nuhun Gemisi Cudide 2 filminin çekilmesi için hazrlklar tamamland.

Bir akaryakt istasyonunda balayan çekimler öncesi gazetecilere açklama yapan filmin yapmcs Bülent Durgun, rnakta çektikleri Nuhun Gemisi Cudide sinema filmiyle ilk adm attklarn söyledi.

FNAL SAHNESN SEFNE BÖLGESNDE YAPMAYI PLANLIYORUZ

rnakn dizi ve filmlerle anlmas için gayret gösterdiklerini ifade eden Durgun, Filmin konusu birinci bölümün devam ama burada farkl deerlendirmeler yaplacak. çünkü yönetmen koltuunda usta yönetmen Gürsel Ate olacak. Birinci filmde komedi arlktayd, ikincisinde komedi de dram da olacak. Final sahnesini Sefine bölgesinde yapmay planlyoruz. Geminin oturduu yere çkacaz ve oray gündeme almay hedefliyoruz. dedi.

Durgun, rnakn turizm açsndan önemli olduuna deinerek, rnak her anlamda zenginliklerini, kültürünü ve sanatn göstermeye çalacaz. Amacmz bu bölgeyi sinema ve diziler için plato il yapmak. Her filmimizde rnakl gençlere de yer verip, onlar da Türk sinemasna ve dizilerine katmaya çalacaz. Dier iller gibi rnakn da gündemde olmasn istiyoruz. diye konutu.

Yönetmen Gürsel Ate de birçok bölgede çaltn, rnak ve Güneydou Anadolu Bölgesinde hiç çalmadn dile getirerek, bölge corafyasnn tarihsel balaryla kendisini heyecanlandrdn aktard.

Hiç tereddüt etmeden kente geldiini anlatan Ate, bölge insanna yakn ilgilerinden dolay teekkür etti.

Ate, çok scak bir ilgiyle karlandk. Türkiyenin dört bir tarafnda çekim yaplrken burada neden çekim yaplmasn? nallah baarl bir çalma olacan düünüyorum. ifadelerini kulland.

UMARIM BURADA NCE GÜZEL FLMLER çEKLR

Oyuncu Metin Yldz da daha önce Nuhun Gemisi Cudide filmini çektiklerini, TRTde yaynlanan filmin ilgi gördüünü, iyi bir baar yakaladklarn belirtti.

rnakta çekilen ilk sinema filminin içinde olmann gurunu yayoruz. diyen Yldz, filmin rnakta çekilmesinin bölge için önemli olduunu düündüklerini aktard.

Yldz, Burada insanlarn sanatla iç içe olmas, sanatçlar görmeleri ve burada bir sinema setinin kurulmas çok manal. Buna öncülük ettik. Umarm burada nice güzel filmler çekilir. Buraya gerekli ilgi, alaka gösterilir. deerlendirmesinde bulundu.

Oyuncu Emre Özmen ise sinema filminin çekimleri için ilk defa rnaka geldiini anlatarak, Hikaye ilgimi çekti. dedi.

Ana Sayfaya Git