Görüş Bildir

Artık film seti oldu!

Şırnak'ta "Nuh'un Gemisi Cudi'de 2" filminin çekimleri başladı

Artık film seti oldu!

Şırnak'ta "Nuh'un Gemisi Cudi'de 2" filminin çekimlerine başlandı.

Şırnak'ta çekilen ilk uzun metrajlı film olma özelliği taşıyan ve büyük ilgi gören "Nuh'un Gemisi Cudi"de filminin ardından "Nuh'un Gemisi Cudi'de 2" filminin çekilmesi için hazırlıklar tamamlandı.

Bir akaryakıt istasyonunda başlayan çekimler öncesi gazetecilere açıklama yapan filmin yapımcısı Bülent Durgun, Şırnak'ta çektikleri Nuh'un Gemisi Cudi'de sinema filmiyle ilk adımı attıklarını söyledi.

"FİNAL SAHNESİNİ SEFİNE BÖLGESİNDE YAPMAYI PLANLIYORUZ"

Şırnak'ın dizi ve filmlerle anılması için gayret gösterdiklerini ifade eden Durgun, "Filmin konusu birinci bölümün devamı ama burada farklı değerlendirmeler yapılacak. Çünkü yönetmen koltuğunda usta yönetmen Gürsel Ateş olacak. Birinci filmde komedi ağırlıktaydı, ikincisinde komedi de dram da olacak. Final sahnesini Sefine bölgesinde yapmayı planlıyoruz. Geminin oturduğu yere çıkacağız ve orayı gündeme almayı hedefliyoruz." dedi.

Durgun, Şırnak'ın turizm açısından önemli olduğuna değinerek, "Şırnak'ı her anlamda zenginliklerini, kültürünü ve sanatını göstermeye çalışacağız. Amacımız bu bölgeyi sinema ve diziler için plato il yapmak. Her filmimizde Şırnaklı gençlere de yer verip, onları da Türk sinemasına ve dizilerine katmaya çalışacağız. Diğer iller gibi Şırnak'ın da gündemde olmasını istiyoruz." diye konuştu.

Yönetmen Gürsel Ateş de birçok bölgede çalıştığını, Şırnak ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde hiç çalışmadığını dile getirerek, bölge coğrafyasının tarihsel bağlarıyla kendisini heyecanlandırdığını aktardı.

Hiç tereddüt etmeden kente geldiğini anlatan Ateş, bölge insanına yakın ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Ateş, "Çok sıcak bir ilgiyle karşılandık. Türkiye'nin dört bir tarafında çekim yapılırken burada neden çekim yapılmasın? İnşallah başarılı bir çalışma olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"UMARIM BURADA NİCE GÜZEL FİLMLER ÇEKİLİR"

Oyuncu Metin Yıldız da daha önce "Nuh'un Gemisi Cudi'de" filmini çektiklerini, TRT'de yayınlanan filmin ilgi gördüğünü, iyi bir başarı yakaladıklarını belirtti.

"Şırnak'ta çekilen ilk sinema filminin içinde olmanın gurunu yaşıyoruz." diyen Yıldız, filmin Şırnak'ta çekilmesinin bölge için önemli olduğunu düşündüklerini aktardı.

Yıldız, "Burada insanların sanatla iç içe olması, sanatçıları görmeleri ve burada bir sinema setinin kurulması çok manalı. Buna öncülük ettik. Umarım burada nice güzel filmler çekilir. Buraya gerekli ilgi, alaka gösterilir." değerlendirmesinde bulundu.

Oyuncu Emre Özmen ise sinema filminin çekimleri için ilk defa Şırnak'a geldiğini anlatarak, "Hikaye ilgimi çekti." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi