Aşı şart

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, sağlık politikalarının gözden geçirilmemesi durumunda vaka sayısının artmaya devam edeceğini belirterek, aşı programının şart olduğunu vurguladı.

Haberler 24.01.2022 - 02:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Tabip Odas Bakan Elif Turan, Omicron varyantnn dier varyantlara göre daha hzl yayldna iaret ederek, Omicronun kuluçka süresinin bir buçuk 3 gün olduu biliyoruz dedi. Omicronun, görüldüü ülkelerde hakim bir varyant haline geldiini aktaran Turan, Türkiyede salkl verilere ulaamadklar için son verileri bilmediklerini kaydetti.

VERLER PAYLAILMIYOR

Diyarbakrdaki son duruma deinen Turan, kentte alamann istenilen seviyede olmadn ve ikinci doz a olanlarn saysnn yüzde 60larda olduunu söyledi. Turan, u an için bu hastalkla mücadelede elimizde olan tek koz a. Diyarbakrda vakalarda bir ay öncesine göre bir art görülüyor. Omicron üpheli vakalar var ama uan kaç kiide bu varyant var onu bilmiyoruz. çünkü veriler bizimle paylalmyor. Önümüzdeki süreçlerde de gerekli tedbirler ve önlemler alnmazsa daha da art yaayabileceini öngörüyoruz dedi.

AI KAMPANYASI

Omicron varyantnn uan 100den fazla ülkede görüldüünü ve 2 ay içerisinde çok hzl yayldna dikkati çeken Turan, Diyarbakrda da bu art görebiliriz. Bu sebeple daha ciddi önlemler alnmal. Birinci basama güçlendirerek balanmal. Koruyucu salk hizmetlerine öncelik veren bir salk politikas olmal, tedaviyi önceleyen bir salk politikas deil. Bu sebeple güçlü bir a program yaplmal. Alarla ilgili daha bilgilendirici açklamalar yaplmal. Toplumsal bir baklk salanmas gerekiyor önerilerinde bulundu.

SALIK EMEKçLERNN DURUMU

Vaka saysndaki artla birlikte salk çalanlarnn i yükünün de arlatn anlatan Turan, salkçlarn tükenme noktasnda geldiini vurgulad. Turan, öyle devam etti: Salk sistemi çökmü ve ne yazk ki bu halkn saln da tehlikeye atyor. Kamu hastanelerinde nitelikli bir salk hizmeti sunulamyor. çünkü yeterli bir salk personeli says yok. Bu da salk emekçilerini daha da zorluyor. Salk Bakanlndan talep ettiimiz randevunun üzerinden 440 gün geçti ama bir cevap verilmedi. Biz de bu kapsamda bir mücadele program balattk. Verdiimiz mücadele sonras bir yasal düzenleme olaca söylenmiti ancak bu yasal düzenleme de geri çekildi. Sadece hekimler için de deil tüm salk emekçileri için bu mücadeleyi veriyoruz.

Ana Sayfaya Git