Aşıya ikna ediliyorlar

Diyarbakır'da aşı olmak istemeyenler, aranarak ikna ediliyor.

Haberler 28.04.2021 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr l Salk Müdürlüü Halk Sal Hizmetleri Bakan Yardmcs Dr. Serkan Bütün, u ana kadar kentte 200 bin doz a uyguladklarn söyledi. A olmak istemeyenleri, il ve ilçe salk müdürlükleri bünyesinde kurduklar çar merkezleri araclyla arayarak ikna ettiklerini belirten Dr. Bütün, Bu çar merkezlerimizde kiilerle öncelikle telefonla görüerek, akllarndaki soru iaretlerini giderme yoluyla a uygulamalarn yapmalar konusunda yönlendiriyoruz dedi.

Salk Bakanlnca koronavirüs a sras geldii halde alarn yaptrmayanlar için ikna timleri oluturuldu. Ekipler, vatandalarn aya kar olumsuz düüncelerini ortadan kaldrabilmek için çeitli yöntemlerle ikna çalmasn sürdürüyor. Koronavirüsle mücadele kapsamnda a programnda Diyarbakrda 55 ya üstü 300 bin kiinin alanmas hedefleniyor. Diyarbakr Salk Müdürlüü Halk Sal Hizmetleri Bakan Yardmcs Dr. Serkan Bütün, kent genelinde u ana kadar 200 bin doz a uyguladklarn belirterek, a merkezlerinde hem Biontech hem de Sinovac asnn mevcut olduunu söyledi.

VATANDALARI EVLERNE GDEREK AILIYORUZ

A merkezlerine gitme imkan olmayan yatalak hastalar evlerinde aladklarn söyleyen Dr. Bütün, 2021 yl ocak ayndan itibaren ilimizde de ülkemizdeki dier illerle birlikte e zamanl olarak a uygulamasna balanld. u ana kadar 55 ya üstü nüfus yaklak olarak 300 bin civarnda. limizdeki vatandamz tanmland sisteme. Bu kiilerin içinde birinci ve ikinci dozu olmak üzere yaklak 200 bin doz a uygulamas gerçekletirdik. Vatandalarmza bu uygulamay ilimizdeki a merkezlerimizde gerçekletiriyoruz. Aile sal merkezlerimiz, hastanelerimiz, salk kurulularmz ve ilçe salk müdürlüklerimiz a merkezleri olarak kullanlyor. Bu merkezlerden hastanelerimizde Biontech, dier merkezlerimizde de Sinovac asn uygulamaktayz. limizde her iki a da mevcut ve her iki ay da vatandalarmza uygulayabiliyoruz diye konutu.

KNADA BAARI ORANIMIZ TAMAMA YAKIN

Aya kar Türkiyede de bilgi karmaasndan kaynakl önyarg olduunu söyleyen Dr. Bütün, Diyarbakrda a sras geldii halde asn yaptrmayanlarn telefonla aranarak ikna edildiini ifade etti. Dr. Bütün, Aya kar tüm dünyada olduu gibi ülkemizde de belirli seviyede bilgi karmaasndan kaynakl minimal direnç var. Biz bundan haberdar olduumuz ölçüde aile hekimlerimiz üzerinden olmak istemeyen kiilerin bilgilerini alyoruz, burada il salk müdürlüümüz bünyesinde, ilçelerde de ilçe salk müdürlüklerimiz bünyesinde çar merkezlerimiz var, bu çar merkezlerimizde kiilerle öncelikle telefonla görüerek kiilerin aklndaki soru iaretlerini giderme yoluyla a uygulamalarn yapmalar konusunda yönlendiriyoruz. Sahada bilgi eksikliine bal veya halk arasnda bilginin yanl yaylmasna bal olarak aya bal ön yarg mevcut ise, elimizden geldiince bu önyargy krarak vatandamza bu hizmeti sunmaya çalyoruz. Baar oranmz u an iyi. çünkü kiiye biz gerekli bilgiyi verdiimiz zaman ve ilgili açklamay yaptmz zaman ay reddetmeyi düünen pek kimseyle karlamyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git