Asker olacaktı!

Oğlu Mehmet için eyleme katılan Baba Salih Gökçe "Oğlum 20 gün sonra asker olacaktı dağa kaçırdılar. Kurbanlığını hazırlamıştım, gelip askere gidecekti"

Haberler 18.09.2019 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ardan gelerek oturma eylemine katlan aileler arasna giren baba Salih Gökçe, olu Mehmetin yaklak 4 yl önce daa kaçrldn belirterek, stanbulda çalyordu. Beni telefonla arad baba geleceim. dedi. Ondan sonra telefonu kesildi. Aramama ramen ulaamadm. Olum 20 gün sonra asker olacakt, daa kaçrdlar. Kurbanln hazrlamtm, gelip askere gidecekti. dedi.

Olunun stanbulun Yenidoan semtinden kaçrldn aktaran Gökçe, Aramama ramen ulaamadm. stanbul Yenidoandan götürmüler. O günden sonra kendisine ulaamadm. Akçakaleye kadar gittim. Suriyede sava vard, o nedenle geçemedim geri döndüm. ifadelerini kulland.

- Hep gidenler fakir fukarann çocuklar

Gökçe Diyarbakrdaki oturma eylemini örenince dahil olmaya karar verdiini aktararak, öyle konutu:

Buraya çocuumu aramaya geldim. Kendi çocuklarn göndersinler. Buradakilerin hiçbirinin çocuu gidiyor mu ? HDPli milletvekili ve belediye bakanlarnn çocuklar neden gitmiyor? Hep gidenler fakir fukarann çocuklar. Olumun Suriyede olduuna eminim. Aratrdm, biliyorum Suriyede olduunu.

- Gel, Türk adaletine sn

Baba Gökçe, oluna devletin efkatli kollarna gelmesi çarsnda bulunarak, Gel, Türk adaletine sn. Türk adaleti her zaman için arkanzdadr. Asker, polis ve herkes bize destek sunuyor. Oluma sesleniyor ve rica ediyorum; her ne olduysa oldu ama artk gel. Gittikten sonra onunla hiç görüemedim. Bazen özel numaradan telefonlar geliyor ancak kimse konumuyor. diye konutu.

Olunu saldrda kaybetmiti

Diyarbakrda 3 Ocak 2008 günü askeri servis aracnn geçii srasnda PKKllarca düzenlenen bombal saldrda hayatn kaybeden 7 kiiden Rdvan Süerin babas emsettin Süer, oturma eylemi yapan ailelere destek ziyaretinde bulundu.

Acl baba Süer, yanna oturduu ailelerle görütü.

Süer, yapt açklamada, olunun 11 yl önce gerçekletirilen bombal saldrda öldüünü hatrlatarak, anneleri ziyaret etmek ve aclarn paylamak için Diyarbakra geldiini söyledi.

Ankarada yaadn ancak dualarnn hep anneler için olduuna iaret eden Süer, her zaman ailelerin yannda yer aldklarn göstermek için onlar ziyaret ettiini aktard.

Süer, annelerin evlatlarna bir an önce kavumasn dilediini ifade ederek, Annelerin onurlu duruu inanyorum ki terörü bitirecek. nallah en ksa sürede evlatlarna kavuurlar. Bizim böyle bir ansmz yok. çocuumuz menfur olayda ehit oldu. Annelerimizin böyle bir bekleyii var. Hayrlsyla çocuklarna sa salim kavuurlar ve evlat özlemini dindirirler inallah. dedi.

lk defa böyle onurlu bir duru gördüünü söyleyen Süer, Annelerimizin ellerinden öpüyorum ve bu onurlu durularn sonuna kadar destekliyorum. Allah yardmclar olsun, güçlerini evklerini krdrmasn. Bu onurlu durularndan dolay kendilerini tebrik ediyorum. ifadelerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git