Atılım yılımız olacak?

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "2020 atılım yılı olacak. 2020 yılında hem yarım kalan projeleri tamamlayacağız hem de yeni projeleri hayata geçireceğiz." dedi.

Haberler 31.12.2019 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, sosyal projeler, hizmetler ve gönül belediyecilii açsndan iyi bir noktaya geldiklerini belirterek, hem hizmet sunduklarn hem de vatandalarla gönül ba kurduklarn söyledi.

2020 ylnda bunu artrarak devam ettirmek istediklerini ifade eden Beyolu, Yerel yönetimlerin görevi siyaset deil hizmet yapmaktr. El ele verelim ve Balar hizmetlerle hak ettii yere getirelim. diye konutu.

LçENN KRONK SORUNLARI

Beyolu, ilçede kronik sorunlar çözmeye baladklarn dile getirerek, geçmiteki olumsuz imaj bir tarafa brakarak ilçeyi AK Parti belediyeciliinde bölgede model bir ilçe haline getirmek istediklerini aktard.

Balarn uzun yllar hizmetten mahrum brakldn anlatan Beyolu, unlar kaydetti:

Balar nüfus ve alan bakmndan Diyarbakrn en büyük ilçesi. Konum olarak Diyarbakrn kalbi ve merkezi saylyor. 450 bine yaklaan nüfusu ile 36 ilden daha büyük olan ilçemiz ne yazk ki uzun yllar hizmetten mahrum brakld için ayn zamanda kentimizin en geri kalm ilçesi olarak dikkati çekiyor. Biz, gönül belediyecilii, hizmet belediyecilii ve sosyal belediyecilik dedik. 8 ayda 70 binden fazla vatandamzla gönül dilini kullanarak güçlü bir iletiim kurduk. Gerek belediyenin imkanlarn seferber etmemizde gerekse vatandalarmz ev ve i yerlerinde ziyaret etmemizde çok ciddi bir ba olutu aramzda. Sayn Cumhurbakanmzn bizler için talimat anlamna gelen, Belediyeler siyaset deil, hizmet yapsn. sözlerini esas alarak ayrm yapmadan milletimizin tüm fertlerine hizmet etmeye gayret ediyoruz.

ORGANK TARIM ALANLAR

Bölgede organik tarm çalmas yapan ve ayn zamanda kendi asfaltn üreten ilk belediye olduklarn anlatan Beyolu, eitime de ciddi katk saladklarn dile getirdi.

Beyolu, yeni aldklar çevreye duyarl modern araçlar ve personel ile ilçenin kronik hale gelen temizlik sorununu önemli ölçüde çözdüklerini aktararak, Pariste örnei olan kent içi organik tarm Balara getirmek için ciddi admlar attk. Balarn tarihteki misyonu ve özellii meyve balar ve ormanlk alanlardr. lçemiz ismini buradan alyor. Ne yazk ki çarpk kentleme ile bunlar yok edildi. imdi biz yeni Balar dediimiz yeni yerleim alanlarnn olduu bölgelerde organik tarm hayata geçiriyoruz. ifadelerini kulland.

Bölgeye özgü Karacada bazalt talarn arazilerden temizleyip vatandalara sfr maliyetli tarm alanlar kazandrdklarn aktaran Beyolu, oluturduklar konkasör antiyesi ile bu talar deerlendirerek vatandalara modern yollar yaptklarn belirtti.

LçEDEK ASFALT çALIMALARI

Ylda 600 bin ton scak asfalt üretilecek bu tesiste sadece Balarn deil en az 5 ilçenin daha asfalt ihtiyacn karlayacaklarn anlatarak, Eitim seferberlii çarsna uygun ekilde de bir kütüphanemizi eitim merkezine çevirerek tam donanml ve özel okullar aratmayan imkanlarla yoksul ve dar gelirli ailelerimizin çocuklarna ücretsiz eitim veriyoruz. eklinde konutu.

Balar için yapacaklar en önemli hizmetin çarpk kentlemeye son vermek olacana iaret eden Beyolu, kentsel dönüüme 2020 ylnn ilk aylarnda balayacaklarn bildirdi.

2020 atlm yl olacak. 2020 ylnda hem yarm kalan projeleri tamamlayacaz hem de yeni projeleri hayata geçireceiz. diyen Beyolu, öyle konutu:

KENTSEL DÖNÜÜM çALIMASI

Kent içi tarm projemizde sonuç alarak, inallah dorudan halka satlara balayacaz diye düünüyoruz. Tanzim noktalar oluturarak tarladan sofraya eklinde sebze ve meyveleri uygun fiyatlarla vatandamza sunmak istiyoruz. Yeni yeil alanlar, dinlenme alanlar ve parklar ina edeceiz. Spor tesislerimizin projesine start vermek istiyoruz. Kentsel dönüüme 2020 yl balarnda yine çevre ve ehircilik Bakanlmzn öncülüünde balayacaz inallah. Balar için asl proje budur. Bu proje tamamlandnda Balarn makus gibi görünen talihi deiecek diye düünüyoruz. Scak asfalt üretimini hzlandracaz. Tüketen deil üreten ve üretilmi olan da koruyan bir belediye olmak istiyoruz. Bu vesile ile 2020 ylnda bata Diyarbakr ve Balar olmak üzere ülkemize ve tüm dünyaya salk, huzur ve bar ikliminin hakim klmasn temenni ederek tüm hemehrilerimizin yeni yln tebrik ediyorum.

Ana Sayfaya Git