Ata yadigarı el sanatları

Şanlıurfa'da ata yadigarı el sanatları kurslarla yaşatılıyor

Haberler 09.01.2021 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada unutulmaya yüz tutan bakrclk, ahap oymacl, tesbihçilik gibi el sanatlar, merkez Haliliye Belediyesince açlan kurslar sayesinde yaatlmaya çallyor.

anlurfada, teknolojik gelimelerle beraber yok olmaya yüz tutan ve yeni nesil gençler tarafndan benimsenmeyen el sanatlarndan bakrclk, ahap oymacl ve tesbihçilik mesleklerinin yok olmamas ve gelecek nesillere aktarlmas için merkez Haliliye Belediyesi tarafndan çalma balatld.

Belediyeye ait tarihi konakta Geleneksel El Sanatlar Merkezini hizmete sunan Haliliye Belediyesi, burada oluturduu atölyelerde bakrclk, tesbihçilik, ahap oymacl ve çulhaclk kurslarn açarak, hem yeni ustalarn yetitirilmesini hem de kente özgü ürünlerin üretiminin gerçekletirilmesini salyor.

Belediye Bakan Mehmet Canpolat kaybolmaya yüz tutmu mesleklerin yaatlarak gelecek nesillere aktarlmasn amaçladklarn söyledi.

GÖBEKLTEPE VE BALIKLIGÖL TEMALARI LENYOR

Merkezde geçmiten günümüze kadar gelen el sanatlarnn ve kültürün gelecek nesillere ulamas için çaba harcadklarn ifade eden Canpolat, eserlerde kente özgü Göbeklitepe ve Balklgöl gibi farkl temalarn da ilendii belirtti.

Canpolat, Bu meslekler bize atalarmzdan miras olarak kalan mesleklerdir. Bu atölyelerde yeni ile eski birletirilerek farkl ürünler de ortaya çkarlyor. Ürünlerimizi merkezdeki bir bölümde sergileyerek vatandalarn beenisine sunuyoruz. Duruma göre vatandalarn talebi olursa ona göre ürünler de üretebiliyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git