Görüş Bildir

Ata yadigarı el sanatları

Şanlıurfa'da ata yadigarı el sanatları kurslarla yaşatılıyor

Ata yadigarı el sanatları

Şanlıurfa'da unutulmaya yüz tutan bakırcılık, ahşap oymacılığı, tesbihçilik gibi el sanatları, merkez Haliliye Belediyesince açılan kurslar sayesinde yaşatılmaya çalışılıyor.

Şanlıurfa'da, teknolojik gelişmelerle beraber yok olmaya yüz tutan ve yeni nesil gençler tarafından benimsenmeyen el sanatlarından bakırcılık, ahşap oymacılığı ve tesbihçilik mesleklerinin yok olmaması ve gelecek nesillere aktarılması için merkez Haliliye Belediyesi tarafından çalışma başlatıldı.

Belediyeye ait tarihi konakta Geleneksel El Sanatları Merkezi'ni hizmete sunan Haliliye Belediyesi, burada oluşturduğu atölyelerde bakırcılık, tesbihçilik, ahşap oymacılığı ve çulhacılık kurslarını açarak, hem yeni ustaların yetiştirilmesini hem de kente özgü ürünlerin üretiminin gerçekleştirilmesini sağlıyor.

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat  kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin yaşatılarak gelecek nesillere aktarılmasını amaçladıklarını söyledi.

"GÖBEKLİTEPE VE BALIKLIGÖL TEMALARI İŞLENİYOR"

Merkezde geçmişten günümüze kadar gelen el sanatlarının ve kültürün gelecek nesillere ulaşması için çaba harcadıklarını ifade eden Canpolat, eserlerde kente özgü Göbeklitepe ve Balıklıgöl gibi farklı temaların da işlendiği belirtti.

Canpolat, "Bu meslekler bize atalarımızdan miras olarak kalan mesleklerdir. Bu atölyelerde yeni ile eski birleştirilerek farklı ürünler de ortaya çıkarılıyor. Ürünlerimizi merkezdeki bir bölümde sergileyerek vatandaşların beğenisine sunuyoruz. Duruma göre vatandaşların talebi olursa ona göre ürünler de üretebiliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi