Atatürk anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk, ebediyete intikalinin 78'inci yılında Diyarbakır ve ilçelerinde olduğu gibi Güneydoğu illerinde de anıldı.

Haberler 11.11.2016 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78inci ylnda Türkiyenin genelinde olduu gibi, Diyarbakr ve ilçelerinde, bölge illerinde de törenlerle anld.

DYARBAKIRDAK ANMA TÖREN

Ant Parkta gerçekletirilen ilk programda Vali Hüseyin Aksoy, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Diyarbakr Büyükehir Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Cumali Atilla ve 7. Kolordu Komutan Korgeneral Ali Sivri ve Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre tarafndan Atatürk Antna çelenk konuldu.

09.05TE SRENLER çALINDI

Atatürkün hayata gözlerini yumduu saat 09.05te sirenlerin çalmasyla vatandalarn da sayg duruunda bulunduu görüldü. Askerler de Atatürk Antnn yannda kurulan mealeyi yakt.

ATATÜRKÜN ASKERLK KL

Cahit Stk Taranc Kültür Merkezinde düzenlenen ikinci programda da sayg duruunun ardndan stiklal Mar okundu. Etkinlikte, Atatürkün Asker Kiilii konulu sunumundan sonra örenciler tarafndan iirler okundu.

Program, 10 Kasmda Atatürkü Anlamak konulu konumann yaplmasnn ardndan, Güzel Sanatlar Lisesi Türk Halk Müzii Korosunun verdii konserle son buldu.

ERGAN, SLVAN VE KULP

Ergani ilçesindeki tören Vali Yardmcs Haktan Gökçekuyunun Atatürk Antna çelenk sunmasyla balad.

Daha sonra Süleyman Nazif Anadolu Lisesi konferans salonuna geçildi. Günün anlam ve önemini belirten konumalarn ardndan örencilerin iir okunmasyla tören sona erdi. Törene, Garnizon Komutan Binba aip ahin, Belediye Bakan Vekili Evseri Malçok, kamu kurum ve kurulu amirleri, siyasi parti bakanlar, sivil toplum kuruluu temsilcileri, askeri erkan, örenciler ve vatandalar katld.

Kulp ilçesinde ise Kulp Kaymakaml Atatürk Antna çelenk braklmasyla balayan anmada, stiklal Mar okundu ve 09.05de ilçede siren sesleri eliinde 2 dakikalk sayg duruunda bulunuldu. Törene, kaymakam Fatih Dülgerolu, Kulp Belediye Bakan Vekili ener Akta ile mülki ve idari amirlerle vatandalar katld.

SLVANDAK ANMA ETKNL

Silvanda da, Silvan ilçesindeki programa kaymakam Murat Kütük, daire amirleri, askeri erkan, öretmenler, örenci ve vatandalar katld. Tören, Hükümet Kona önündeki Atatürk Antna çelenk sunumuyla balad. çelenk sunumunun ardndan saat 09.05te siren sesleri eliinde bir dakikalk sayg duruunda bulunulduktan sonra stiklal Mar okundu. Programn ardndan 14 Nisan 1916 ylnda kolordu komutan olarak Silvanda görev yapan Atatürkün kald ev ziyaret edildi. Daha sonra Kültür Merkezi konferans salonda Atatürkün hayat ve yaam ile ilgili konumadan sonra sinevizyon gösterimi yapld.

BÖLGE LLERNDE

Siirtte, Cumhuriyet Meydannda düzenlenen tören, Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Bakan Vekili Sabri Sar ve Siirt Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Muzaffer Gezerin Atatürk Antna çelenk sunmasyla balad.

SRTTEK ANMA

Atatürkün vefat ettii saat 09.05te sirenlerin çalmasyla sayg duruunda bulunuldu ve stiklal Mar okundu.

Siirt 3. Komando Tugay Komutanlndan çkan askeri birlik, komando mar eliinde Cumhuriyet Meydanna kadar yürüyü gerçekletirdi.

Kültür Merkezindeki anma programnda da Atatürk ve 10 Kasm konulu resim, iir ve kompozisyon yarmalarnda dereceye giren örencilere ödülleri verildi.

Siirt Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi Korosu tarafndan Atatürkün sevdii türkülerin seslendirildii programda, l Kültür ve Turizm Müdürlüünce organize edilen Atatürk Resimleri konulu sergi gezildi.

MARDNDE çELENK SUNUMU

Mardin Hükümet Konanda düzenlenen anma töreninde, Vali Mustafa Yaman, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutan Albay Altan Er ve Mardin Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mahmut Ylmaz, Atatürk Antna çelenk koydu.

Saatler 09.05i gösterdiinde Atatürkün manevi huzurunda sayg duruunda bulunuldu ve Türk bayra yarya indirildi.

Atatürk Kültür Merkezinde devam eden törende de Piyade Binba çalar imek, Atatürkün askeri kiilii hakknda bir konuma yapt.

Tören, öretmen ve örencilerin günün anlam ve önemini belirten konumalar, okunan iirler ve Atatürkü ve milli mücadeleyi anlatan sinevizyon gösterisiyle sona erdi.

Törenlere, l Jandarma Komutan Albay Ahmet Zafer zcan, l Emniyet Müdürü Hasan Onar, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandalar katld.

BATMAN VALLNDE

Batman Valilii bahçesinde düzenlenen törende, Vali Ahmet Deniz ve Belediye Bakan Yardmcs Vahap Asma Atatürk Antna çelenk sundu.

Saat 09.05te sirenlerin çalmas ile sayg duruunda bulunuldu, ardndan stiklal Mar okundu.

Batman l Kültür ve Turizm Müdürlüü Konferans Salonunda devam eden anma programnda, Fatih Anadolu Lisesi örencilerinin hazrlad oratoryo, iir ve müzik dinletisi yapld.

Duygulu anlarn yaand program sonunda 10 Kasm konulu resim, iir, kompozisyon dallarnda dereceye giren örencilere ödülleri verildi.

Törene, Garnizon Komutan Tugeneral Fuat Güney, l Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, kamu kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluu temsilcileri katld.

BNGÖL VALLK ÖNÜNDE

Bingölde Valilik önünde gerçekletirilen anma töreninde, Vali Yavuz Selim Köger, Garnizon Komutan Vekili Piyade Yarbay Erdoan Keskin ve Belediye Bakan Vekili Sabri Alk tarafndan Atatürk Antna çelenk sunuldu.

Bingöl Kültür Merkezinde devam eden programda, Atatürk Anadolu Lisesi Tarih Öretmeni Olcay letmi, günün anlam ve önemini belirten konuma yapt. Daha sonra örenciler tarafndan Mustafa Kemal Atatürk ansna iirler okundu ve Valiliin hazrlad Atatürk konulu slayt gösterisi sunuldu.

Program, Atatürk Anadolu Lisesi öretmen ve örencilerinin hazrlad 10 Kasm Oratoryosunun seslendirilmesiyle sona erdi.

Ana Sayfaya Git