Atık malzemelerle, sokak hayvanlarına "Ev" yaptılar

Elazığ'da bir grup üniversite öğrencisi topladıkları karton ve strafor gibi malzemelerle sokak hayvanları için barınak yapıp, belirli bölgelere bıraktı

Haberler 10.12.2017 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda üniversite örencileri, atk malzemelerden sokak hayvanlar için barnak yapt.

K mevsiminin iyice hissedilir olmas nedeniyle sokak hayvanlarnn destek olmak isteyen Frat Üniversitesi ve Anadolu Realist Gençlik Hareketi Dernei üyesi örenciler, çalma yapt. Atk karton ve strafor parçalarn toplayan örenciler, onlardan sokak hayvanlar için barnaklar yapt. Daha sonra örenciler, sokak hayvanlarnn bulunduu bölgelere barnaklar yerletirdi.

K mevsiminde sokak hayvanlarnn üüdüünü belirten örencilerden Hüseyin Düürge, Bizde hayvanlarn üümesinin önüne geçmek için atk malzemelerden barnak yapyoruz. Köpük, bant, kartonla hayvanlar soukta koruyacaz. Hayvanlar k mevsiminde üüyorlar ve savunmaszlar. Hayvanlar koruyacaklar bizleriz. Umarm bunu baarabiliriz dedi.

SOKAK HAYVANLARINA EV YAPTILAR

Sokak hayvanlarnn zorlu yaam mücadelesine destek olmak için barnak yaptklarn aktaran örencilerden Berkcan Tutak ise, Atk maddelerden oluturduumuz barnaklar yapyoruz. Bu barnaklar hayvanlarn çok olduu bölgelerine koyuyoruz. Hayvanlar sadece hayvan olarak görmeyelim. Sokak hayvanlarna bakalm ifadelerini kulland.

Hayvanlar için üniversite örencileri olarak bir araya geldiklerini dile getiren Yusuf Dönmezde , Hayvanlar üümesin, onlarda bir can tayor. Bizler evlerimizde scak ortamdayken hayvanlar darda üüyor. Bizler karnca kararnca bunun önüne geçmek amacyla bir eyler yapyoruz. Atk malzemeleri toplayarak hayvanlara yuva yapmaya çalyoruz. Barnaklarmzdaki hayvanlarn yemek ihtiyaçlarn esnaf ve barnaklar braktmz yerlerdeki vatandalardan rica ettik onlar karlayacak. Bir bakma hayvanlarmz evlendirip, onlar ev bark sahibi yapyoruz. Bu bizi mutlu ediyor eklinde konutu.

Sokak hayvanlarna barnak yapp yeni bir yuva oluturduklarn vurgulayan Anadolu Realist Gençlik Hareketi Dernei Bakan Erhan Eit ise, projelerinin sadece barnakla kalmayacan, hayvanlara duyulan sevginin önemini ortaya çkarmak için çalmalar yapp, dünyada sadece insanlarn yaamadn anlatmak istediklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git