Atıl durumdaki binalar turizme kazandırılacak

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan ve 2019'un "Göbeklitepe Yılı" ilan edilmesiyle turizmde hareketli günler yaşayan Şanlıurfa'da, konaklama sorununun çözümü için atıl durumdaki binalar ile turizm yatırımı olarak öngörülen ancak faaliyete girmeyen yapıların otele dönüştürülmesi planlanıyor.

Haberler 29.03.2019 - 01:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin önemli turizm merkezlerinden biri olan ve 2019un Göbeklitepe Yl ilan edilmesiyle yerli ve yabanc turistlerin youn olarak ziyaret etmeye balad anlurfada, konaklama sorununun giderilmesi için atl durumdaki binalar ve turizm yatrm olarak balayp ancak faaliyete girmeyen yaplarn en ksa sürede otele dönütürülmesi hedefleniyor.

12 bin yllk geçmiiyle tarihin balangç noktas olarak kabul edilen Göbeklitepe sayesinde ünü her geçen gün artan anlurfa, her yl çok sayda yerli ve yabanc turisti arlyor.

2019un Göbeklitepe Yl ilan edilmesinden dolay çok daha fazla kiiyi konuk etmesi öngörülen kentte yaanan konaklama sorunu, atl durumunda olan ve daha önce hastane veya kamu kurumu olarak kullanlan binalarn, restore edilip otele dönütürülmesiyle çözülecek.

anlurfa Turizmi Gelitirme A Genel Müdürü Mehmet Uncu, Göbeklitepe Yl dolaysyla kentte youn bir turizm hareketliinin yaandn söyledi.

Kentte turizmin süreklilik kazanmas için birçok kurum ve kuruluun farkl çalmalar yürüttüünü belirten Uncu, kentte konaklamayla ilgili imkanlarn kstl oluunu dile getirerek, unlar kaydetti:

2017 ylnda anlurfada geceleme says 800 bin civarnda gerçekleti. Geçen yl 1 milyonun üzerinde bir sayy yakaladk. Daha fazla potansiyelimiz varken, konaklama imkanlarmz çok az olduu için sorun yayoruz. Göbeklitepe Ylyla birlikte bu ylki hedeflerimizi amak için de turizmi sezonluk deil de bütün yla yaymamz gerekmektedir. Bizler geçen ylki hedefimizin çok çok üstünde turisti arlayabiliriz, fakat en büyük sorunumuz konaklama sknts. Bu sorunun çözümü konusunda Karacada Kalknma Ajansyla koordineli bir çalma yürütüyoruz. çalma kapsamnda turizm yatrm olabilecek atl durumdaki binalar ve turizm yatrm olarak balayp faaliyette olmayan yaplar birkaç ay içinde tamamlayp, anlurfa için 2019 yl içerisindeki konaklama saysna ilave bin kapasite salamay planlyoruz. Tantm faaliyetlerini yllara yayyoruz. Bu yl iyi bir yurt içi ve yurt d tantmyla birlikte 2-3 yl içinde büyük kazançlar salayacana inanyorum.

- Bölgeye turistlerin gelmesi için farkl çalmalar yaplyor

Bölgesel Turist Rehberleri Odas Bakan Müslüm çoban da turizm konusunda 2019 ylnn sadece anlurfa için deil tüm bölge için hareketli geçeceini belirtti.

Bölgeye gelen turistlerin konaklama sorunu yaamamas için çeitli çalmalar yürütüldüünü hatrlatan çoban, Bu yl, anlurfa ve Mezopotamya için dolu dolu geçecek bir yl olarak geçiyor. Bölgeye turistlerin gelmesi için farkl çalmalar yaplyor. Kalknma ajansmzn çars üzerine anlurfada bulunan atl durumda ve bo bekleyen binalar veya özel sektörün daha önce kulland binalar çok ksa bir zamanda küçük dokunularla misafirlerin konaklayabilecei mekanlara dönütürülecek. Böylece misafirlerimiz en az bir gece de olsa kentimizde konaklama imkan bulacak. diye konutu.

Müslüm çoban, bu çalmalarn 2018 ylnda yaanan konaklama sorununa çözüm olacana inandn dile getirerek, Ayrca bu 2019 ylnda Göbeklitepe Yl ile ilgili birçok faaliyet düzenlenecek. Bu etkinliklere gelecek turistlerin sknt yaamamas için acilen sorunun çözüleceine inanyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git