Aygır gölüne bakanlık eli!

BİTLİS'in Adilcevaz ilçesindeki Aygır Gölü'nü istila eden zebra midyeler için Tarım ve Orman Bakanlığı devreye girdi. Bitlis Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden gelen yetkililer, gölde incelemelerde bulundu.

Haberler 10.07.2019 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Gölü havzasnda ve Süphan Da eteklerinde bulunan doal güzellikleri ile turistik bir öneme sahip olan Aygr Gölünü istila eden zebra midyeler, ilçeye 28 kilometre uzaklktaki 2 bin 500 kiinin yaad Aydnlar beldesinin içme suyu deposunu tkad.

Zebra midye tehdidi

Esiz bir ekosisteme sahip olan göle dal yapan dalgç Cumali Birolun geçen hafta midyelerin tkad mazgallar temizleyip sualt kameras ile koloni halinde yaayan midyeleri görüntülemesi üzerine de Tarm ve Orman Bakanl harekete geçti. Bakanln talimatyla ilçeye gelen Bitlis Tarm ve Orman l Müdürlüü yetkilileri, Aygr Gölündeki ekosistemin korunmasna yönelik çalma balatt. Yetkililer, gölde incelemelerde bulundu, Adilcevaz Kültür Sanat ve Turizm Dernei Bakan ve ayn zamanda dalgç olan Cumali Biroldan bilgi ald.

Bakanlk devreye girdi

Göldeki midye tehdidine kar bakanlk tarafndan balatlan çalmalarn sevindirici olduunu belirten Cumali Birol, çekilen görüntülerin ardndan Tarm ve Orman Müdürlüü yetkilileri de bizden sualt görüntülerini istedi. Bizler de kendilerine su alt görüntüsü desteini saladk. Bu midyeler ile ilgili akademik anlamda da geni çapl bir çalma yaplacak. Tehlikenin bertaraf edilmesi noktasnda inallah gereken admlar atlacak. Bakanln ksa sürede harekete geçmesi de bizleri sevindirdi dedi.

Ana Sayfaya Git