Ayı saldırısı: 1 ölü, 2 yaralı

Erzurum'un Uzundere ilçesinde, ayının saldırısına uğrayan Mustafa Öneş (83) hayatını kaybetti, Ayşe (45) ve Murat Yıldız (47) çifti ise yaralandı.

Haberler 21.09.2019 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, sabah saatlerinde, Uzunderenin Uluba Mahallesinde meydana geldi. Sabah kahvalts için evinin bahçesine çkan evli ve 2 çocuk babas Mustafa Öne arkasndan gelen aynn saldrsna urad. Önein çlklar üzerine evden çkan ei Gülsün Öne barp komulardan yardm istedi. Ay bir süre sonra Önei brakp bölgeden uzaklat.

Bu srada yaknlarda ceviz toplamaya giden Aye- Murat Yldz çifti de ay ile karlat. çifte de saldran ay, Murat Yldza pençe att. Murat Yldz savrulurken, ei ayya tala vurmaya balad. Bunun üzerine hayvan, Aye Yldz sa kolundan srp, kaçt.

Yarallardan Mustafa Öne, ihbar üzerine gelen salk ekiplerince yaplan ilk müdahalesinin ardndan Erzurum Atatürk Üniversitesi Tp Fakültesi Yakutiye Aratrma Hastanesine kaldrld. Ar yaralanan Öne doktorlarn tüm çabasna ramen kurtarlamad.

Hastanede eini bekleyen Gülsün Öne, Kahvalt yapacaktm. Eim bahçeye çkt. Bende mutfaktan bir eyler getirecektim. Barlar üzerine dar çktm. Aynn eime saldrdn görünce komulardan yardm istedim. Ay eimi brakp kaçmaya balad dedi.

EN AYININ PENçELERNDEN TALA KURTARDI

Bölge Eitim ve Aratrma Hastanesine kaldrlan Aye- Murat Yldz çifti ise burada yaplan ilk müdahalenin ardndan Yakutiye Aratrma Hastanesine sevk edildi. Aye Yldz, Eimle ceviz toplamaya gidiyorduk. Ben önde eim arkadan geliyordu. Ay ona saldrd, altna ald parçalyordu. Ben ayy tutup çektim. Baktm olmuyor tala vurmaya baladm. Eimi brakp kolumdan srd ve gitti diye konutu.

Ana Sayfaya Git