Aylar sonra görüntülendi

MARDİN’in Nusaybin İlçesi’nde sokağa çıkma yasağı devam eden Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerinin etrafını çeviren tel örgülerinin bir kısmı geri çekildi. Tel örgülerin geri çekilmesiyle, teröristlerin hendek kazıp barikat kurarak günlerce güvenlik güçleriyle çatıştığı mahallelerdeki bir çok bina ile camilerin de büyük hasar gördüğü gözlendi.

Haberler 13.11.2016 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nusaybinde 14 Mart tarihinde uygulanan ancak ksmen kaldrlmasna ramen Abdulkadir Paa, Frat, Dicle, Yeniehir, Zeynel Abidin ve Kla olmak üzere 6 mahalledeki sokaa çkma yasa devam ediyor. Yasaklarn sürdüü 6 mahallenin etraf da tel örgülerle çevrilmiti. Bu sabah erken saatlerinde yasan devam ettii Zeynel Abidin ve Frat mahallelerinde bir bölüm, patlayc madde temizlii yaplp güvenli hale getirildikten sonra tel örgüler sökülerek geri çekildi.

AYLAR SONRA GÖRÜNTÜLEND

Tel örgülerin geri çekilmesiyle birlikte baz evler ve 2 cami, tel örgünün dnda kald. Evleri darda kalanlardan bazlarnn yaanan iddetli çatmalar nedeniyle kullanlamaz hale gelen evlerini dardan incelerken, bazlar da evlerine girerek temizlik çalmas yapt. PKKllarn günlerce hendek kazp barikat kurarak güvenlik güçleriyle çatt bölgedeki Molla Musa Paa ve Selman-i Pak camilerinin de büyük çapta hasar gördüü gözlendi.

Ana Sayfaya Git