Aylar sonra görüntülendi

MARDİN’in Nusaybin İlçesi’nde sokağa çıkma yasağı devam eden Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerinin etrafını çeviren tel örgülerinin bir kısmı geri çekildi. Tel örgülerin geri çekilmesiyle, teröristlerin hendek kazıp barikat kurarak günlerce güvenlik güçleriyle çatıştığı mahallelerdeki bir çok bina ile camilerin de büyük hasar gördüğü gözlendi.

Aylar sonra görüntülendi

Nusaybin'de 14 Mart tarihinde uygulanan ancak kısmen kaldırılmasına rağmen Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla olmak üzere 6 mahalledeki sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Yasakların sürdüğü 6 mahallenin etrafı da tel örgülerle çevrilmişti. Bu sabah erken saatlerinde yasağın devam ettiği Zeynel Abidin ve Fırat mahallelerinde bir bölüm, patlayıcı madde temizliği yapılıp güvenli hale getirildikten sonra tel örgüler sökülerek geri çekildi.

AYLAR SONRA GÖRÜNTÜLENDİ

Tel örgülerin geri çekilmesiyle birlikte bazı evler ve 2 cami, tel örgünün dışında kaldı. Evleri dışarıda kalanlardan bazılarının yaşanan şiddetli çatışmalar nedeniyle kullanılamaz hale gelen evlerini dışarıdan incelerken, bazıları da evlerine girerek temizlik çalışması yaptı. PKK'lıların günlerce hendek kazıp barikat kurarak güvenlik güçleriyle çatıştığı bölgedeki Molla Musa Paşa ve Selman-i Pak camilerinin de büyük çapta hasar gördüğü gözlendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz