Ayşe Öğretmen cezaevine girecek

Beyaz Show’a bağlanarak 'Çocuklar ölmesin' dediği için 1 yıl 3 ay hapis cezası alan Ayşe Öğretmen, AYM itirazı gündemine almazsa Cuma günü 6 aylık kızı ile cezaevine girecek.

Haberler 16.04.2018 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Öretmen Aye çelik, Diyarbakrdan iki yl önce telefonla baland Beyaz Showda çocuklar ölmesin dedii için örgüt propagandas suçlamasyla 1 yl 3 aylk hapis cezasna çarptrlmt. çelikin cezasnn infaz doum yapaca için 20 Nisan 2018 tarihine ertelenmiti.

Cezas ertelenen Aye çelik bir kz çocuu dünyaya getirdi. Ertelenen ceza süresi ise Cuma günü sona eriyor. Aye Öretmenin avukat Mahsuni Karaman, Twitter hesabndan Aye Öretmen ve kznn fotorafn paylat. Paylamna Anayasa Mahkemesinin Twitter hesabn da etiketleyen Karaman u notu paylat: Beyaz Showda çocuklar ölmesin, anneler alamasn diyen Aye öretmen, 20 Nisan Cuma günü öleden sonra saat 14:00da Diyarbakr Adliyesinde yaplacak ilemlerden sonra 6 aylk Deran kzyla Diyarbakr E Tipi Kapal Cezaevine girecek. AYM uyusun! @AYMBASKANLIGI

MAHKEME KABUL ETMED

Karaman, infazn durdurulmas ve yeniden yarglamann yaplmas için bavuruda bulunduklarn söyledi. Cezann onanmasnn ardndan stanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcsna bavuruda bulunduklarn belirten Karaman, Basavclk adna bir savcmz olumlu bir mütalaayla karar onayan daireye müracaat etti. Kararn kaldrlmas ve yeniden yarglama yaplmas için Ama maalesef daire eski kararnda diretti. Süreç o ekilde orada tkand dedi.

Ana Sayfaya Git