Ayşe Öğretmen cezaevine girecek

Beyaz Show’a bağlanarak 'Çocuklar ölmesin' dediği için 1 yıl 3 ay hapis cezası alan Ayşe Öğretmen, AYM itirazı gündemine almazsa Cuma günü 6 aylık kızı ile cezaevine girecek.

Ayşe Öğretmen cezaevine girecek

Öğretmen Ayşe Çelik, Diyarbakır’dan iki yıl önce telefonla bağlandığı Beyaz Show’da “Çocuklar ölmesin” dediği için “örgüt propagandası” suçlamasıyla 1 yıl 3 aylık hapis cezasına çarptırılmıştı. Çelik’in cezasının infazı doğum yapacağı için 20 Nisan 2018 tarihine ertelenmişti.

Cezası ertelenen Ayşe Çelik bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Ertelenen ceza süresi ise Cuma günü sona eriyor. Ayşe Öğretmen’in avukatı Mahsuni Karaman, Twitter hesabından Ayşe Öğretmen ve kızının fotoğrafını paylaştı. Paylaşımına Anayasa Mahkemesi'nin Twitter hesabını da etiketleyen Karaman şu notu paylaştı: “Beyaz Show’da “Çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın” diyen Ayşe öğretmen, 20 Nisan Cuma günü öğleden sonra saat 14:00’da Diyarbakır Adliyesi'nde yapılacak işlemlerden sonra 6 aylık Deran kızıyla Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevine girecek. AYM uyusun! @AYMBASKANLIGI”

MAHKEME KABUL ETMEDİ

Karaman, infazın durdurulması ve yeniden yargılamanın yapılması için başvuruda bulunduklarını söyledi. Cezanın onanmasının ardından İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcısına başvuruda bulunduklarını belirten Karaman, “Başsavcılık adına bir savcımız olumlu bir mütalaayla kararı onayan daireye müracaat etti. Kararın kaldırılması ve yeniden yargılama yapılması için… Ama maalesef daire eski kararında diretti. Süreç o şekilde orada tıkandı” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz