Başkale'de develer, güreşlere hazırlanıyor

VAN'ın Başkale ilçesinde yetiştirilen güreş develeri, Türkiye'nin çeşitli illerinde yapılacak deve güreşlerine hazırlanıyor. Aydın'da 13 yıl önce 1 ve 1,5 yaşındayken Aydın Erbay tarafından satın alınan develere, bakıcıların gözetiminde, kondisyonlarının artırılması için her gün çalışma yaptırılıyor.

Haberler 23.04.2019 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çöl hayvan olarak bilinen develer, Vann en souk bölgelerinden, ran snrndaki Bakale ilçesinin Kocaköy Mahallesinde özenle yetitirilip, gürelere hazrlanyor. Aydnda yavruyken alnan ve Bakaleye getirilen, tek hörgüçlü 21 güre devesine, özellikle kn 2 bin 100 rakmda bakclarnn gözetiminde her gün 2 kez çalma yaptrlyor. Egenin çeitli kentlerinde, 60- 100 bin liradan satlan develere, bölgeye gelenler de büyük ilgi gösteriyor. Kocaköye gelenler, güre develerinin fotoraflarn çekip, kondisyon çalmalarn izliyor.

GÜREE HAZIRLANIYORLAR

Bakalede babas Aydn Erbay ile 13 yldr bu ii yaptn belirten shak Erbay, Babam 13 yl önce bu develeri Aydn ncirliovada ald. Güre hobisi olan insanlar develeri bilir. Yetitirdiimiz develerin hepsi güre develeridir. Bapehlivan devemiz de var. Deve güreleri k mevsiminde balyor. Ege bata olmak üzere Antalyann Kumlucada da deve festivalleri ve yarlar oluyor. Develerin bakm da dierlerine göre daha zor. Bakmlarna özen gösteriyoruz. Deve çocuk gibidir, iletiim kurabilirsen güreen devenin sknts olmaz. letiim kuramazsanz sknt büyük demektir dedi.

Ana Sayfaya Git