Başkana Köşk Alanı Aranıyor

Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Cumhurbaşkanlığı Köşkü için yer tespit çalışmalarının bütün hızıyla devam ettiğini ve önemli mesafeler kat edildiğini belirterek, teknik çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Haberler 31.08.2018 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann geçtiimiz hafta sonu Ahlat ziyaretinin ardndan Malazgirtte yapt konumasnda Ahlata Cumhurbakanl Kökü yaplmas için verdii müjdenin ardndan ilçede heyecanl bir bekleyi sürerken, kökün yaplmas için de yer tespit çalmalarna hz verildi. Konuyla ilgili deerlendirmelerde bulunan Ahlat Belediye Bakan A.Mümtaz çoban, Cumhurbakanl Kökü ile ilgili yer sorunu olmadn vurgulayarak, u anda birçok yer belirdik. Bu çalmay mimarlara brakacaz. u anda teknik bir çalma yürütüyoruz ama Allahn izniyle elimizde hiçbir ekilde yer sorunumuz yok dedi.

BAKANLIK KÖKÜ çN

Ahlatta Cumhurbakanl Kökü için hemen çalma balattklarn belirten Belediye Bakan çoban, Bu ziyaretin arkasndan Cumhurbakanl Kökü karar ortaya çkt. Bunu gerçekletirmek için de hemen devreye girdik. Valimiz ve kaymakammzla beraber tespit ettiimiz alanlarda çalma yapyoruz. Cumhurbakanmza 10 dönüm demitik ama artk o alan daha fazla bir alana çkartacak bir çalma gayreti göstereceiz. çünkü 1071 metrekare emir buyurduklar gibi binann oturma alan olacak. Buraya gelen misafirlerinin de olaca bir alana Cumhurbakanmz mimarlarn gönderecek ve onlarla muhteem bir alan ina edeceiz. Ankara, deimez bakentimiz ve Misak-i Milli snrlarmzn tanmlamas Ankaradan. stanbul geçmiteki payitahtmz ama bugün muhteem bir merkezimiz. Ahlat da inallah endüstri merkezi olarak, tarihi ve kültürel bir turizm merkezi olarak hayat bulacak. Bu ihtiaml merkez ayn zamanda Kocaeli gibi bir sanayi merkezine de dönüecek. Buradan Ortadouya ithalat ve ihracatlarn gerçekleecei, zirai bir endüstrinin hayat bulmas içinde elimizden gelen gayreti göstereceiz. imdiden Ahlat halkn kutlarken, Cumhurbakanmzn da mazide var olan zenginliimize bu denli samimi cevap vermesinden dolay da tüm ilçem adna ükranlarmz arz ediyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git