Bakan Akar: Terhisler için çalışıyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sisteminin yasallaşmasının ardından şu an askerde olanlarla ilgili açıklama yaptı. Akar, "Gençlerimizin terhis işlemlerinin bir an önce tamamlanması için gerekli çalışmalar yoğun şekilde devam etmekte" dedi.

Haberler 27.06.2019 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni askerlik sisteminin yürürlüe girmesiyle birlikte 100 binden fazla askerin erken terhis olmas bekleniyor. Belçikann bakenti Brükselde NATO Savunma Bakanlar Toplants öncesinde konuyla ilgili açklama yapan Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Gençlerimizin terhis ilemlerinin bir an önce tamamlanmas için gerekli çalmalar youn ekilde devam etmekte ifadelerini kulland.

TERHSLERE çALIIYORUZ

Akar, yeni sistemle birlikte terörle mücadele konusunda herhangi bir aksaklk ve zafiyetin kesinlikle söz konusu olmadn belirterek öyle devam etti: Terörle mücadele hem yurt içinde hem de snr ötesinde aralksz, aksaksz hatta artan bir iddet ve tempoda sürüyor. Hudutlarmzn güvenlii ile de ilgili hiçbir aksaklk, eksiklik söz konusu deil.

HABER MERKEZ

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Yasann yaymlanmasyla birlikte gençlerimizin terhis ilemlerinin bir an önce tamamlanmas ve emniyetli bir ekilde ailelerine, sevdiklerine kavumalar için gerekli çalmalar youn bir ekilde devam etmektedir. Terhis ilemlerinin aksaksz, eksiksiz gerçeklemesi için çalmalar sürüyor dedi.

Bakan Hulusi Akar, iki gün sürecek NATO Savunma Bakanlar Toplantsna katlmak üzere gittii Belçikada Türkiyenin NATO Daimi Temsilcilii ve NATO Türk Askeri Temsilciliini ziyaret etti. Ziyaret srasnda gazetecilerin sorularn cevaplayan Bakan Akar, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann onaynn ardndan Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe giren Askeralma Kanununa ilikin, unlar söyledi:

Kanun süreci devam ederken bu süreci takip eden arkadalarmz, birlik komutanlarmz her seviyede gerekli tedbirlerini almaya devam ettiler. Yasann yaymlanmasyla birlikte gençlerimizin terhis ilemlerinin bir an önce tamamlanmas ve emniyetli bir ekilde ailelerine, sevdiklerine kavumalar için gerekli çalmalar youn bir ekilde devam etmektedir. Terhis ilemlerinin aksaksz, eksiksiz gerçeklemesi için çalmalar sürüyor. Bizim için Mehmetçiin emniyetli bir ekilde ailesine, sevdiklerine ulamas çok önemli. Burada herhangi bir kaza bela olmadan bunu da gerçekletirmek için çalyoruz. Kara, deniz, hava araçlar kullanmak suretiyle bu intikaller gerçekleecek. Bu manada TSKnn ulatrma imknlarndan azami ölçüde yararlanmay planlyoruz. Dier sivil, kara, hava, deniz araçlarn da kullanarak bu intikali gerçekletireceiz. Bununla alakal Milli Savunma Bakanl koordinatörlüünde ulatrma faaliyetlerini koordine etmek üzere bir merkez kuruldu. Bu merkezin izdüümü olarak tüm birliklerimize de merkez hazrland. Bunlarn koordinasyonunda da bu faaliyetler gerçekletirilecek. Büyük bir hassasiyetle çalmalarmz sürüyor. Konuyu çok yakn ekilde takip ediyoruz.

EKSKLK SÖZ KONUSU DEL

Bakan Akar, kanunun yasalama sürecinde dile getirilen baz iddialar hatrlatarak, öyle konutu:

Bütün vatandalarmzn müsterih olmas lazm. Terörle mücadele konusunda herhangi bir aksaklk, zafiyet kesinlikle söz konusu deil. Terörle mücadele esas olarak uzman personelimiz tarafndan gerçekletiriliyor. Terörle mücadele hem yurt içinde, hem de snr ötesinde aralksz, aksaksz hatta artan bir iddet ve tempoda sürüyor. Hudutlarmzn güvenlii ile de ilgili hiçbir aksaklk, eksiklik söz konusu deil. Kanun çalmasna paralel olarak ilgili arkadalarmz gerekli tedbirleri aldlar. Snrlarmzn komanda taburlar ve uzman personel ile takviyeleri yapld. Bu takviyeler devam ediyor. Bu konu üzerinde önemle duruluyor.

ALDIIMIZ TEDBRLERN YETERL OLACAINA NANIYORUZ

Bakan Akar, herhangi bir sorun çkmamas için her türlü tedbiri aldklarn ve almaya devam ettiklerini belirterek, KKTCde de faaliyetlerimiz aralksz, eksiksiz planland ekilde devam etmektedir. Bu konuda da herhangi bir sorun yaanmamas için her türlü tedbir alnd. Herhangi bir sorun yaanmayacak, bu konuda aldmz tedbirlerin yeterli olacana inanyoruz. Reform niteliindeki bu çalma ile öngörülebilir ve sürdürülebilir bir sistem olutu. Modern, tarihimize uygun bir çalma yaptk. Bu yasann hazrlanmas srasnda hem modern uygulamalar, hem de tarihi verileri kullandk. Bu çerçevede TSKnn etkinlii, caydrcl, saygnl hiçbir ekilde eksilmeden tam tersine artarak devam edecek eklinde konutu.

HAYIRLI TEZKERELER DLYORUM

Bakan Akar, yeni düzenleme ile bir taraftan TSKnn ihtiyaçlarnn etkin ekilde karlanacan, dier taraftan da gençlerin eitim ve mesleki ihtiyaçlarna azami oranda cevap verildiini belirtti. Akar, reform niteliindeki yasann çkmasna katk salayan milletvekillerine teekkür ederek, yasann ülkeye, millete, hayrl olmas temennisinde bulundu. Akar, Bu yasann, TSKnn etkinlik ve caydrclna katk salayacana, anne-babalar rahatlatacana inanyorum. Gençlerimizin emniyetli bir ekilde ailelerine kavumalar için planlamalar yaptk. Gençlerimize hayrl tezkereler diliyorum dedi.

Ana Sayfaya Git