Bakan da uyardı... İstanbullular dikkat!

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, yurt genelinde hafta sonuna kadar yağışlı ve soğuk hava etkili olacak.

Haberler 14.03.2017 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bat bölgelerde scaklklar ise 6 derece düerken, dou bölgelerde 20 santim üzeri kar ya beklendii belirtildi. Orman ve Su leri Bakan Veysel Erolu da içerisinde stanbulun da olduu baz bölgeler için ya uyarsnda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüünden alnan tahminlere göre, hafta sonuna kadar yal ve souk hava yurdu terk etmeyecek, hava scakl bat ve iç kesimlerde 2 ila 6 derece azalacak.

Anadolunun kuzeyi ve ç Egede karla kark yamur ve kar eklinde olmas beklenen yalar Osmaniye, Tunceli, Diyarbakr, Mardin ile Hatay ve Adana kylarnda kuvvetli yamur ve saanak, Bingöl ve Mu çevrelerinde youn karla kark yamur ve kar ya (20 cm ve üzeri) eklinde olmas bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Dou Anadolunun kuzey ve dousunda buzlanma ve don olay bekleniyor. Sabah saatlerinde Güneydou Anadolunun güneyi ile Dou Anadolunun güneydousunda toz tanm görülecei tahmin ediliyor.

HAVA DURUMU NASIL OLACAK

Genellikle yamur ve saanak, Dou Anadolunun dousu ve Dou Karadenizin iç kesimlerinde karla kark yamur ve kar eklinde olmas beklenen yalarn Akdeniz Bölgesi, Karaman, Aksaray, Nide, Adyaman, Elaz, Tunceli ve Bingöl çevreleri ile Konyann güney kesimlerinde kuvvetli (21-50 mm), Mersin ve Adana çevreleri ile Kahramanmaran bat çevrelerinde çok kuvvetli ve iddetli (51-100 mm) olaca tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Dou Anadolunun kuzey ve dousunda buzlanma ve don olay bekleniyor.

BAKAN DA UYARDI

Orman ve Su leri Bakan Veysel Erolu da içerisinde stanbulun da olduu baz bölgeler için ya uyarsnda bulundu. Bakan Erolu, öyle dedi: Afyonkarahisarda pazartesi, sal, çaramba hafif ya gözüküyor. Sal günü Akdeniz ve Egenin bat kesimlerinde ya yok ama bütün Türkiye yal. Ya çaramba günü douya doru kayyor. Perembe Ege hariç yine ya var. Cuma günü Marmara Bölgesi hariç ya var. Daha sonra cumartesi ve pazar yalar douya kayyor. Yani bereket var bu hafta, bereketli bir hafta. Tabi Afyonkarahisara da, cumhurbakanmzn bereketi 270 tesis, 1 milyar 12 milyon TL ile inallah açl yapacaz. stanbulda bugün rüzgar var, saatte 50 kilometreye varan. Bir de bilhassa stanbulun kuzey kesimlerinde, bat ve kuzey kesimlerinde kuvvetli ya var. Baz bölgelerde de kuvvetli ya var mesela Osmaniye, Adanada rüzgar ve kuvvetli ya var. Bunun dnda Kahramanmara ve Malatyada ya var. Douda baz bölgelerde ise kar ve karla kark yamur devam edecek.

Ana Sayfaya Git