Bakan Soylu: Tüm imkanlarımızı, 500 teröristi sıfırlamak için kullanacağız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yurt içinde 500'ün çok az üzerinde terörist kaldı. 2020 yılı için bütün hazırlıklarımızı, imkan ve kabiliyetlerimizi, bütün kapasitemizi, bu 500'ü sıfırlamak için kullanacağız. Girilmedik alan bırakmayacağız" dedi.

Haberler 28.11.2019 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanlnda düzenlenen Terör, stihbarat, Emniyet ve Asayi Deerlendirme Toplantsna katld. Toplantya Bakan Soylunun yan sra çileri Bakan Yardmcs Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutan Orgeneral Arif çetin ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Akta ile birlikte 81 ilin jandarma komutan da katld. Toplantnn açl konumasn yapan Jandarma Genel Komutan Orgeneral çetin, terörle mücadele konusunda zor ve önemli süreçten geçildiini belirterek, Mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edecektir. Mevcut huzur ortamnn kalc hale getirilmesi için hiçbir fedakarlktan kaçnlmayacaktr. Dün olduu gibi bugünde Jandarma Genel Komutanl üstlendii bütün görevlileri azim ve kararllyla yerine getirecek. Her ne pahasna olursa olsun, mevcut yasalarn verdii sorumluluk ve yetkiyle ara, bul ve yok et eklindeki mücadelemiz kararllkla devam edecektir dedi.

KADINA DDETLE MÜCADELE DERS ALACAK DELZ

Bakan Soylu ise Türkiyenin, jandarmaln da polisliin de insan olmann da büyük devlet olmann da millet olmann da kitabn yazdn belirterek, unlar söyledi:

Artk sözünü saknan bir devlet yok. Sinen, pusan, süreçlerin yönlendirmesine göre pozisyon almaya çalan bir devlet yok. Üç tane gazete manetiyle susturulan, Aman muhalefet yemeyelim korkusuyla adm atamayan bir Türkiyede yok. PKKya müzahir parti, sözcülüünü falan deil dorudan kuryeliini milletvekillerinin yapt partinin genel bakan çkm, bizim için ileri geri konumu. çok da umurumdayd. 13 yanda kzlar daa kaçrp tecavüz eden sonra da terörist yapan PKKl sapklar Cemil Bayk, Murat Karaylan savunan, oradan talimat alan partiden kadna iddetle mücadele dersi alacak deiliz. Söyleyecek sözleri varsa gitsinler 13-14 yandaki çocuklara tecavüz eden Kandildeki o aalk adamlara söylesinler.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN TALMAT VERD SPOR KULÜBÜ

Terörle mücadeleye deinen Bakan Soylu, terör örgütünün bir spor kulübünü desteklediini belirterek, Kandilin en son derdinin ne olduunu biliyor musunuz? Söyleyeyim, Amedspor. Aman ne yapn, nereden ne derseniz edin, Kandilin açk talimat. Amedspora oradan buradan ayda 400-500 bin lira para bulun diye bizatihi Cemil Bayk talimat gönderiyor. Terör örgütünün destekledii bir siyasi parti. Terör örgütünün direkt talimat verdii bir spor kulübü. Böyle bir ey olabilir mi? Böyle bir ey yaplabilir mi? Cemil Bayk, Amedspora destek verin diye açk açk talimat gönderdi, duymayacak myz? dedi.

500ÜN çOK AZ ÜZERNDE TERÖRST KALDI

Son zamanlarda yaplan operasyonlara deinerek, yurt içindeki terörist saysnn azaldn belirten Bakan Soylu, Yurt içinde 500ün çok az üzerinde bir terörist kald. 2020 yl için bütün hazrlklarmz, imkan ve kabiliyetlerimizi, bütün kapasitemizi, bu 500ü sfrlamak için kullanacaz. Girilmedik alan brakmayacaz. Onlara 780 bin kilometrekarelik corafya içerisinde bir tek barnma alan brakmamalyz. Gelecek nesillerimize 2020 ylnn sonundan itibaren PKK diye bir söz brakmayalm diye konutu.

PKKnn eskiden dalara ylda 5 bin 500ün üzerinde terörist götürdüünün kaydeden Bakan Soylu, 2019 yl için daa götürebildikleri terörist says 111. 3 ylda 600e yakn terörist, ailelerinin ikna etmeleriyle birlikte geldiler adalete teslim oldular. Ortaya koyduumuz bu yöntem bilimsel bir yöntem. Üzerinde iyice düünülmü, titiz çallm ve PKKy psikolojik olarak kalbura çevirmitir. Geçen yl say 165ti, bu yl dalardan 233 terörist adalete teslim oldu dedi.

Ana Sayfaya Git