Bakanlık itiraz etti!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyarbakır'da 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 23 yıl hapisle yargılanırken, ilk duruşmada tahliye edilen D.Ö.'nün yeniden tutuklanması için mahkemeye itirazda bulundu.

Haberler 16.11.2016 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 14 yandaki kz çocuu N.S.ye cinsel istismarda bulunduu iddiasyla, 23 yl hapis istemiyle yarglanan 18 yandaki D.Ö., yargland 2nci Ar Ceza Mahkemesince ilk durumada serbest brakld. Durumaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl, sank D.Ö.nün serbest braklmasna itiraz etti. Karar veren Diyarbakr 2nci Ar Ceza Mahkemesine dilekçe sunan bakanlk avukat Remzi Atalay, sann serbest braklmasnn haksz ve hukuka aykr olduunu kaydetti.

TAHLYE KARARI HAKSIZ VE HUKUKA AYKIRI

Madur N.S.nin suç tarihinde 15 yandan küçük olduunu ve urad cinsel istismar sonucunda travmaya bal psikolojik sorunlar yaadn belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl avukat Remzi Atalay dilekçesinde öyle dedi

Madur ar bunalm ve öfke kontrol nedeni ile çeitli ilaçlar ile tedavi görmütür. Kuvvetli suç üphesini gösterir somut deliller olmas ve verilmesi beklenen cezaya göre tutuklama tedbirinin ölçülü olmasna ramen, sank hakknda tahliye karar verilmi olmas haksz ve hukuka aykrdr. Sank, polis aamasnda cinsel istismar eylemini gerçekletirdiini açk bir ekilde beyan etmitir. Bu nedenlerle haksz ve hukuka aykr olarak verilen tahliye kararnn kaldrlarak, sank hakknda tutukluluk karar verilmesini talep ederiz.

Ana Sayfaya Git