Bakanlık itiraz etti!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyarbakır'da 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 23 yıl hapisle yargılanırken, ilk duruşmada tahliye edilen D.Ö.'nün yeniden tutuklanması için mahkemeye itirazda bulundu.

Bakanlık itiraz etti!

Diyarbakır'da 14 yaşındaki kız çocuğu N.S.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla, 23 yıl hapis istemiyle yargılanan 18 yaşındaki D.Ö., yargılandığı 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce ilk duruşmada serbest bırakıldı. Duruşmaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sanık D.Ö.'nün serbest bırakılmasına itiraz etti. Kararı veren Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe sunan bakanlık avukatı Remzi Atalay, sanığın serbest bırakılmasının haksız ve hukuka aykırı olduğunu kaydetti.

'TAHLİYE KARARI HAKSIZ VE HUKUKA AYKIRI'

Mağdur N.S.'nin suç tarihinde 15 yaşından küçük olduğunu ve uğradığı cinsel istismar sonucunda travmaya bağlı psikolojik sorunlar yaşadığını belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Remzi Atalay dilekçesinde şöyle dedi

"Mağdur ağır bunalım ve öfke kontrol nedeni ile çeşitli ilaçlar ile tedavi görmüştür. Kuvvetli suç şüphesini gösterir somut deliller olması ve verilmesi beklenen cezaya göre tutuklama tedbirinin ölçülü olmasına rağmen, sanık hakkında tahliye kararı verilmiş olması haksız ve hukuka aykırıdır. Sanık, polis aşamasında cinsel istismar eylemini gerçekleştirdiğini açık bir şekilde beyan etmiştir. Bu nedenlerle haksız ve hukuka aykırı olarak verilen tahliye kararının kaldırılarak, sanık hakkında tutukluluk kararı verilmesini talep ederiz."

Kaynak: Diyarbakır Söz