Başbakan 1453'ü beğendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen “Fetih 1453” filmini evine gönderilen kopyasından izledi. Başbakan’ın filmi beğendiği öğrenildi.

Haberler 17.02.2012 - 09:15 Son Güncelleme : 17.02.2012 - 09:15

İstanbulun fethini konu alan ve yapımcının 17 milyon dolarlık bütçesi olduğunu söylediği Fetih 1453 filmi, dün saat 14.53te vizyona girdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen filmi herkesten önce izledi. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Faruk Aksoyun üstlendiği filmin bir kopyası, geçtiğimiz pazar günü Başbakan Erdoğanın evine gönderildi. Başbakanın, evinde izlediği filmi beğendiği açıklandı.

16 bin figüran

Faruk Aksoy, Sinemaya vefa borcumu ödemek için Recep İvediklerden kazandıklarımın neredeyse tamamını yatırdım dediği Fetih 1453 filmi hakkında ilginç ayrıntılar verdi. Fetih, sadece bizleri değil, dünya tarihini ilgilendiren bir olay. Ortaçağı kapatıp Yeniçağı açtı diyen Aksoy, filmde 16 bin yardımcı oyuncunun rol aldığını ve oyuncuların kıyafetleri için 44 bin metrekare kumaş kullanıldığını söyledi. Ünlü yapımcı ayrıca, 5 bin metrekarelik kapalı stüdyoda dekor hazırlandığı, özel olarak 10 bin silah ve silah aksesuvarı üretildiğini açıkladı. Devrim Evin, İbrahim Çelikkol, Dilek Serbest, Recep Aktuğ, Erden Alkanın yanı sıra geniş bir oyuncu kadrosunun rol aldığı filmin senaryosu İrfan Saruhan ve Atilla Enginin imzasını taşıyor. Filmin müzikleri ise Benjamin Wallfisch tarafından hazırlandı.

Ana Sayfaya Git