Başkan kaçtı kayyum geldi

Savcılık soruşturması kapsamında ifadeye gelmeyen ve hakkında çıkarılan yakalama kararına rağmen bulunamayan Bismil Belediye Başkanı Eminoğlu görevden alındı, yerine İlçe Kaymakamı kayyum olarak atandı.

Haberler 05.02.2017 - 13:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakknda yakalama karar bulunan, ancak, polisin tüm aramalarna ramen izine rastlanlamayan ve kaçt saptanan Bismil lçesi Belediye Bakan DBPli Cemile Eminolunu çileri Bakan Süleyman Soylu tarafndan göreviden alnd. Soylu, Eminolunun yerine kayyum olarak lçe Kaymakam Turgay Güleçi atad. Güleç dün göreve balad.

BAKAN KAçTI MI?

Bismil Belediye Bakan Cemile Eminolu, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn hakknda yürütülen terör soruturmas kapsamnda, uzun bir süedir ifadeye çarlmasna ramen gelmedii için hakknda yakalama karar çkarlan ve bir süreden beri Terörle Mücadele Ekiplerinin takibine ramen bulunamad. Geçtiimiz hafta ev ve belediye binasna daha önce gelen polis ekipleri yaptklar aramalarda, Cemiloluna ulaamad. Yurt dna kaçm olabilecei ifade edilen Eminolu, çileri Bakanl tarafndan görevden alnd.

KAYYUM ATANDI

çileri Bakan Süleyman Soylu tarafndan görevden alnan DBPli Cemile Eminolunun yerine Bismil lçe Kaymakam Turgay Güleç, kayyum olarak atand. Bismil Belediyesine atandn dorulayan Kaymakam Güleç, kaymakamlk ve bakan vekillii görevlerini uan için birlikte yürüteceini söyledi.

POLS KU UçURTMUYOR

Dün sabah erken saatlerde belediye binasna gelen polis ekipleri, güvenlik amaçl binada arama yapt. Polisin belediye binasnda balatt aramalar sürerken, çevrede olaanüstü önlemler ald. Ölen saatlerinde ise kayyum olarak atanan Kaymakam Güleç, kaymakamla geçerek burada bir süre çalt örenildi.

Ana Sayfaya Git