Başkan kaçtı kayyum geldi

Savcılık soruşturması kapsamında ifadeye gelmeyen ve hakkında çıkarılan yakalama kararına rağmen bulunamayan Bismil Belediye Başkanı Eminoğlu görevden alındı, yerine İlçe Kaymakamı kayyum olarak atandı.

Başkan kaçtı kayyum geldi

Hakkında yakalama kararı bulunan, ancak, polisin tüm aramalarına rağmen izine rastlanılamayan ve kaçtığı saptanan Bismil İlçesi Belediye Başkanı DBP'li Cemile Eminoğlu'nu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından göreviden alındı. Soylu, Eminoğlu'nun yerine kayyum olarak İlçe Kaymakamı Turgay Güleç'i atadı. Güleç dün göreve başladı.

BAŞKAN KAÇTI MI?

Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında, uzun bir süedir ifadeye çağrılmasına rağmen gelmediği için hakkında yakalama kararı çıkarılan ve bir süreden beri Terörle Mücadele Ekiplerinin takibine rağmen bulunamadı. Geçtiğimiz hafta ev ve belediye binasına daha önce gelen polis ekipleri yaptıkları aramalarda, Cemiloğlu'na ulaşamadı. Yurt dışına kaçmış olabileceği ifade edilen Eminoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı.

KAYYUM ATANDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından görevden alınan DBP'li Cemile Eminoğlu'nun yerine Bismil İlçe Kaymakamı Turgay Güleç, kayyum olarak atandı. Bismil Belediyesi'ne atandığını doğrulayan Kaymakam Güleç, kaymakamlık ve başkan vekilliği görevlerini şuan için birlikte yürüteceğini söyledi.

POLİS KUŞ UÇURTMUYOR

Dün sabah erken saatlerde belediye binasına gelen polis ekipleri, güvenlik amaçlı binada arama yaptı. Polisin belediye binasında başlattığı aramaları sürerken, çevrede olağanüstü önlemler aldı. Öğlen saatlerinde ise kayyum olarak atanan Kaymakam Güleç, kaymakamlığa geçerek burada bir süre çalıştığı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz