Bayıldı beraat etti!

Cinsel istismar sanığı amcaya beraat gerekçesi: İfade verirken sinir krizi geçirdi.

Haberler 25.12.2017 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda, 2004- 2008 yllar arasnda öz yeeni olan G.S.ye 8 yandan 12 yana kadar 4 kez cinsel istismarda bulunduu iddiasyla hakknda 15 yla kadar hapis istemiyle dava açlan V.S.nin (58) yarglamas tamamland.

Mahkeme V.S. hakknda inandrc ve yeterli delil bulunmadn deerlendirerek beraat karar verdi. Gerekçeli kararda, özellikle savclk sorgusunda sann savunma yaparken sinir krizi geçirdii ve bayldnn gözlemle tespit edildii kaydedildi.

Diyarbakrda, 2012 ylnda, 16 yandayken ailesi ile birlikte oturduu evden kaçan G.S., annesinin bavurusu üzerine polis tarafndan bulundu. Ailesine teslim edilen G.S., 2004-2008 yllar arasnda öz amcas V.S.nin kendisine 4 kez cinsel istismarda bulunduunu, bunun ortaya çkmasndan korktuu için evden kaçtn söyledi. çocuk ube Müdürlüünde ifadesi alnan G.S., köyde oturan amcasnn ailesini Diyarbakra hastaneye getirdiini, evde yalnz kaldklar zaman içerisinde amcasnn kendisine istismarda bulunduunu söyledi. Balatlan soruturma kapsamnda alnan doktor raporunda, G.S.nin bakire olmad tespit edilirken, ruh salnn bozulduu belirtildi. fadesi alnan amca V.S., tutuksuz yarglanmak üzere serbest brakld.

SAVCI: 4 KEZ STSMARDA BULUNDU

Soruturmay 2016 yl Aralk aynda tamamlayan savc, üpheli V.S.nin zincirleme ekilde çocuun nitelikli cinsel istismar suçundan 15 yla kadar hapisle cezalandrlmasn istedi. üphelinin 2004-2008 yllar arasnda madura 4 kez cinsel istismarda bulunduu belirtilen iddianamede, üphelinin en son istismarda bulunmak istemesi srasnda, madurun olanlar annesine anlatacan söylemesi üzerine çekinerek istismar eylemine son verdii anlalmtr. Madurun samimi ifadesi ve doktor raporu dikkate alndnda üphelinin deiik zamanlarda birden fazla kez madura kar vücuda organ sokmak suretiyle cinsel istismarda bulunduu anlalmtr denildi.

ddianamenin kabul edilmesi ardndan sank V.S.nin tutuksuz yarglanmas Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde yapld. Durumada ifadesi alnan tutuksuz sank V.S., Savclkta ifademi verdim. Savc, beni brakt. Suçlamay kabul etmiyorum. Bizim örf adetlerimize göre madur kaçt için cezas ölümdü. Kaçt için benim üzerime iftira atmtr dedi.

ÖLDÜRMEKLE TEHDT EDYORDU

Madur G.S. ise durumadaki ifadesinde amcasnn kendisini ölümle tehdit ettiini belirterek, Anneme söyleyeceimi söylediimde, Seni ve anneni öldürürüm diyerek beni korkuttu. Kimseye söyleyemedim. Amcam bana cinsel saldrda bulundu. Ben çok küçük yatayken yapmt. En son 14-15 yalarnda yapt. Annemin yanna gittim, konutum. Ondan sonra bir ey yapmad. Annemlere bir ey olur diye söyleyemedim. Beni korkutuyordu. 2012 ylnda evden kaçtm. Bana niye gittiimi sordular. Dayanamyordum, kan gördüm ve çok korktum. Kaçtm zaman intihar etmeyi bile düündüm. Amcamdan ikayetçiyim dedi.

Madur G.S.nin annesi A.S. ise kznn 2012 ylnda evden kaçtn belirterek, Kzm olay polise anlatm. Öncesinden bana hiç bir ey söylemedi. 1 ay hastanedeydim, amcas bizim evde kalyordu. Kzm çok sinirliydi, erkekleri hiç sevmiyordu. Sank ile dümanlmz yoktur. Olay dier akrabalarmz da biliyorlar. Aile arasnda olay kapatmaya çalmaktadrlar diye konutu.

SAVCI BERAAT, BAKANLIK CEZALANDIRILMASINI STED

Son durumada dosyann esasna ilikin görüünü açklayan savc, kzn cinsel istismar olaynn üzerinden 4 yl geçtikten sonra ve kayp ahs olarak aranrken kolluk görevlilerince bulunup ailesine teslim edildii tarihte böyle bir iddiada bulunduunu hatrlatt. G.S.nin kzlk zarnda eskiye ait yrtk tespit edildiini belirten savc, yrtn tam zamann tespit edilemediini belirterek, madurun soyut beyanlar dnda kesin ve inandrc delil elde edilemediinden sann beraatini istedi.

Söz hakk verilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl avukat Remzi Atalay ise madurun evdeki basklardan dolay olay adli makamlara tadn belirterek, Savclk görüü eksik düzenlenmitir, sann bu suçu iledii sabittir, cezalandrlmasn talep ediyoruz dedi.

BERAATE BAYILMA GEREKçES

Mahkeme sank V.S.nin çocuun nitelikli cinsel istismar suçundan beraatine hükmetti. Gerekçeli kararda, madurun kzlk zarnda eskiye ait zaman tespit edilemeyen bir yrtk olduunu, sann savunmalarnda suçlamay kabul etmedii belirtildi. Kararda, özellikle savclk sorgusunda sann savunma yaparken sinir krizi geçirdii ve bayldnn gözlemle tespit edildii kaydedildi. Kararda, Madurun soyut beyanlar dnda sann cezalandrlmasna yeterli her türlü kukudan uzak somut, kesin, inandrc ve yeterli delil bulunmadndan beraatine karar verilmitir denildi.

Ana Sayfaya Git