Baydemir iddiası!

HDP Parti Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Irak'ın Kerkük kentine asılan Bölgesel Kürt Yönetimi bayrağıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamayı eleştirdi.

Haberler 06.04.2017 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP ve DBP Diyarbakrn çnar lçesinde 16 Nisan referandumu için düzenledii etkinlige, HDP Parti Sözcüsü ve anlurfa Milletvekili Osman Baydemir, Diyarbakr milletvekilleri Feleknaz Uca, Ziya Pir, çnar Belediye Bakan Ahmet Cengiz ve çok sayda partili katld. çnarda az sayda kiinin katld mitingte halka seslenen Baydemir, Suriyenin dlib kentinde sivillere yönelik düzenenlen kimsal saldrya sert tepki gösterdi. Birlemi Milletlerin saldryla ilgili derin bir soruturma yapmas gerektiini anlatan Baydemir, öyle konutu:

Suriye iç savann derinlemesinin en büyük sebeplerinden bir tanesi de AKP hükümetinin Suriye savana su dökmek yerine, komunun evindeki yangna su dökmek yerine, Kürt dümanl politikasndan dolay benzin döktüü için bu kadar büyük aclar yaand ve hala büyük aclar yaanyor. çocuklarn, kadnlarn, sivillerin ölümlerine yol açan savaa lanet olsun. Kim ki, komusunun evindeki yangna benzin dökerse onlara lanet olsun. dlibde kadnlarn, çocuklarn, masumlarn kimyasal silahla vurma suretiyle katledilmelerine tank oluyoruz. Kimyasal silah kullanan zihniyeti Kürt halk adna lanetliyoruz. Sava çare ve çözüm deildir, yegane yol diyalogtur, istiaredir. Savan da bir ahlak, hukuku vardr. Sava hukukunu yerle bir eden bütün diktatörlerin can cehenneme, onlar lanetliyoruz.

HAN KÜRTLER SENN KARDEND?

Baydemir, Cumhurbakan Erdoann Kerküke Bölgesel Kürt Yönetimi bayrann aslmas ile ilgili sözlerini hatrlatarak, unlar söyledi: Bir bakyorsunuz, Diyarbakrda baka konuuyorlar, Ankarada baka konuuyorlar, Kayseride, Trabzonda bambaka konuuyorlar. Hani Kürtler senin kardeindi? Kürt halk kendi sembolünü, deerini, kendi ehri olan Kerkükte ast için, bunu bir tehdit ve antaj arac olarak Güney Kürdistan Hükümetine ve Kürt kardelerimize kar kullanabiliyorlar. çok açk ve net söylüyoruz, Sayn Erdoann Kerkükteki Kürt bayrayla ilgili beyanlarnn kökeninde sadece ve sadece Kürt dümlanl vardr. Erdoann rnaka bak neyse Kerküke, Hevlere, Kamloya bak açs da odur. HDP ve DBPliler, çnar lçesinde halkla buluma toplantsndan sonra Bismil lçesine geçti.

Ana Sayfaya Git