Görüş Bildir

Baydemir iddiası!

HDP Parti Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Irak'ın Kerkük kentine asılan Bölgesel Kürt Yönetimi bayrağıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamayı eleştirdi.

Baydemir iddiası!

HDP ve DBP Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde 16 Nisan referandumu için düzenlediği etkinlige, HDP Parti Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Diyarbakır milletvekilleri Feleknaz Uca, Ziya Pir, Çınar Belediye Başkanı Ahmet Cengiz ve çok sayıda partili katıldı. Çınar'da az sayıda kişinin katıldığı mitingte halka seslenen Baydemir, Suriye'nin İdlib kentinde sivillere yönelik düzenenlen kimsal saldırıya sert tepki gösterdi. Birleşmiş Milletler'in saldırıyla ilgili derin bir soruşturma yapması gerektiğini anlatan Baydemir, şöyle konuştu:

"Suriye iç savaşının derinleşmesinin en büyük sebeplerinden bir tanesi de AKP hükümetinin Suriye savaşına su dökmek yerine, komşunun evindeki yangına su dökmek yerine, Kürt düşmanlığı politikasından dolayı benzin döktüğü için bu kadar büyük acılar yaşandı ve hala büyük acılar yaşanıyor. Çocukların, kadınların, sivillerin ölümlerine yol açan savaşa lanet olsun. Kim ki, komşusunun evindeki yangına benzin dökerse onlara lanet olsun. İdlib'de kadınların, çocukların, masumların kimyasal silahla vurma suretiyle katledilmelerine tanık oluyoruz. Kimyasal silah kullanan zihniyeti Kürt halkı adına lanetliyoruz. Savaş çare ve çözüm değildir, yegane yol diyalogtur, istişaredir. Savaşın da bir ahlakı, hukuku vardır. Savaş hukukunu yerle bir eden bütün diktatörlerin canı cehenneme, onları lanetliyoruz."

'HANİ KÜRTLER SENİN KARDEŞİNDİ?'

Baydemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kerkük'e Bölgesel Kürt Yönetimi bayrağının asılması ile ilgili sözlerini hatırlatarak, şunları söyledi: "Bir bakıyorsunuz, Diyarbakır'da başka konuşuyorlar, Ankara'da başka konuşuyorlar, Kayseri'de, Trabzon'da bambaşka konuşuyorlar. Hani Kürtler senin kardeşindi? Kürt halkı kendi sembolünü, değerini, kendi şehri olan Kerkük'te astığı için, bunu bir tehdit ve şantaj aracı olarak Güney Kürdistan Hükümetine ve Kürt kardeşlerimize karşı kullanabiliyorlar. Çok açık ve net söylüyoruz, Sayın Erdoğan'ın Kerkük'teki Kürt bayrağıyla ilgili beyanlarının kökeninde sadece ve sadece Kürt düşmlanlığı vardır. Erdoğan'ın Şırnak'a bakışı neyse Kerkük'e, Hevler'e, Kamışlo'ya bakış açısı da odur." HDP ve DBP'liler, Çınar İlçesi'nde halkla buluşma toplantısından sonra Bismil İlçesi'ne geçti. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi