Bekleyiş sürüyor

Maden köyündeki heyelandan oluşan göçükte toprak altında kalan 9 işçiye ulaşmak için çalışmalar sürerken, işçi ailelerinin bekleyişi ise devam ediyor. Başbakan Yardımcısı Kaynak bölgede inceleme yaptığı AFAD Başkanı aileleri bilgilendirdi.

Haberler 24.11.2016 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Toprak altndaki içilerin kurtarlmas için AFAD, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanl, Türk Kzlay ve jandarma uzman ekipleri, bölgedeki çalmalarn sürdürüyor. 17 Kasmda meydana gelen heyelann ardndan meydana gelen göçük altnda kalan içilere ulamak için balatlan çalmalar 100 uzman personel, hassas burunlu köpekler, dedektör ve 50yi akn i makinesi ile devam ediyor. makineleri yardmyla enkaz bölgesinden kamyonlara yüklenen hafriyat, ocan dna tanarak, i makineleri için çalma alan açlyor. Ailelerin ise souk hava nedeniyle yaktklar ate etrafndaki umutlu bekleyileri sürüyor.

Siirtin irvan lçesine bal Maden Köyündeki bakr madeninde 17 Kasm perembe günü meydana gelen heyelandan sonra oluan göçükte toprak altnda kalan 9 içiye ulaabilmek için yaplan arama kurtarma çalmalar sürüyor.

AFAD Bakan vekili Halis Bilden, acl ailelerle görüerek yaplan çalmalar hakknda bilgi vererek, bugün öleden sonra 1-2 içiye ulamay hedeflediklerini söyledi. irvan lçesine bal Maden Köyündeki bakr madeninde 7 gün önce meydana gelen heyelan nedeniyle oluan göçükte toprak altnda kalan 9 içi için balatlan arama kurtarma çalmalar sürüyor.

9 çNN CESEDNE ULAILAMADI

imdiye kadar 7 içinin cesedinin çkarld bakr madeninde toprak altnda çkarlrken, 9 içi için Babakanlk Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanl ekipleri (AFAD), Salk Bakanlna bal Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin (UMKE) arama kurtarma çalmalar sürüyor. Arama kurtarma çalmalar 7nci gününe girerken, dün gece boyunca yaplan arama çalmalarnn ardndan bugün ise, çalmalar farkl bölgelerde de yaplma baland. çalmalarn devam ettii göçük bölgesinde içi yaknlarnn acl bekleyii de sürüyor.

HALA ARAMALAR DEVAM EDYOR

Arama ve kurtarma çalmalarnda 46 i makinas görev alrken, AFAD Bakan vekili Halis Bilden, bugün acl aileler ile bir araya gelerek onlara çalmalar hakknda bilgiler verdi. Aileler ve basn mensuplarn aramla kurtarma çalmalarnn sürdüü alana götüren AFAD Bakan Halis Bilden, toprak zemindeki hareketlilik nedeniyle sürekli programlarn deitirmek zorunda kaldklarn söyledi. Bilden, Bugün öleden sonra 1-2 kardeimize ulamay hedefliyoruz dedi.

Bu arada toprak tahliyesinden sonra bugün i makinalarnn bakr medeninin alt ksmnda da çalmalara balad görüldü.

BABAKAN YARDIMCISI KAYNAK

Siirtte gelen Babakan Yardmcs Kaynak, beraberinde Vali Mustafa Tutulmaz ve AK Parti Genel Bakan Yardmcs Yasin Aktay ile helikopterle irvan ilçesinde maden faciasnn yaand bölgeye geçti. Veysi Kaynak, burada AFAD, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), Türk Kzlay ve jandarmann çalmalarnn koordine edildii Kriz Yönetim Merkezinde kurtarma çalmalar hakknda brifing ald. Enkaz altnda kalan içilerin yaknlaryla görüen Kaynak, daha sonra koordinasyon merkezinde yetkililerle basna kapal gerçekleen bir toplantya katld.

Ana Sayfaya Git