Bekleyiş sürüyor

Maden köyündeki heyelandan oluşan göçükte toprak altında kalan 9 işçiye ulaşmak için çalışmalar sürerken, işçi ailelerinin bekleyişi ise devam ediyor. Başbakan Yardımcısı Kaynak bölgede inceleme yaptığı AFAD Başkanı aileleri bilgilendirdi.

Bekleyiş sürüyor

Toprak altındaki işçilerin kurtarılması için AFAD, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türk Kızılayı ve jandarma uzman ekipleri, bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor. 17 Kasım'da meydana gelen heyelanın ardından meydana gelen göçük altında kalan işçilere ulaşmak için başlatılan çalışmalar 100 uzman personel, hassas burunlu köpekler, dedektör ve 50'yi aşkın iş makinesi ile devam ediyor.  İş makineleri yardımıyla enkaz bölgesinden kamyonlara yüklenen hafriyat, ocağın dışına taşınarak, iş makineleri için çalışma alanı açılıyor.  Ailelerin ise soğuk hava nedeniyle yaktıkları ateş etrafındaki umutlu bekleyişleri sürüyor.

Siirt'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'ndeki bakır madeninde 17 Kasım perşembe günü meydana gelen heyelandan sonra oluşan göçükte toprak altında kalan 9 işçiye ulaşabilmek için yapılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

AFAD Başkan vekili Halis Bilden, acılı ailelerle görüşerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, bugün öğleden sonra 1-2 işçiye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'ndeki bakır madeninde 7 gün önce meydana gelen heyelan nedeniyle oluşan göçükte toprak altında kalan 9 işçi için başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

9 İŞÇİNİN CESEDİNE ULAŞILAMADI

Şimdiye kadar 7 işçinin cesedinin çıkarıldığı bakır madeninde toprak altında çıkarılırken, 9 işçi için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ekipleri (AFAD), Sağlık Bakanlığı'na bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nin (UMKE) arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Arama kurtarma çalışmaları 7'nci gününe girerken, dün gece boyunca yapılan arama çalışmalarının ardından bugün ise, çalışmalar farklı bölgelerde de yapılma başlandı. Çalışmaların devam ettiği göçük bölgesinde işçi yakınlarının acılı bekleyişi de sürüyor.

HALA ARAMALAR DEVAM EDİYOR

Arama ve kurtarma çalışmalarında 46 iş makinası görev alırken, AFAD Başkan vekili Halis Bilden, bugün acılı aileler ile bir araya gelerek onlara çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Aileler ve basın mensuplarını aramla kurtarma çalışmalarının sürdüğü alana götüren AFAD Başkan Halis Bilden, toprak zemindeki hareketlilik nedeniyle sürekli programlarını değiştirmek zorunda kaldıklarını söyledi. Bilden, "Bugün öğleden sonra 1-2 kardeşimize ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Bu arada toprak tahliyesinden sonra bugün iş makinalarının bakır medeninin alt kısmında da çalışmalara başladığı görüldü.

BAŞBAKAN YARDIMCISI KAYNAK

Siirt'te gelen Başbakan Yardımcısı Kaynak, beraberinde Vali Mustafa Tutulmaz ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ile helikopterle Şirvan ilçesinde maden faciasının yaşandığı bölgeye geçti. Veysi Kaynak, burada AFAD, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), Türk Kızılayı ve jandarmanın çalışmalarının koordine edildiği Kriz Yönetim Merkezi'nde kurtarma çalışmaları hakkında brifing aldı. Enkaz altında kalan işçilerin yakınlarıyla görüşen Kaynak, daha sonra koordinasyon merkezinde yetkililerle basına kapalı gerçekleşen bir toplantıya katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler