Belediye binası bilmece oldu!

HDP Milletvekili Ziya Pir, "Kayyum, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinin belediye binasını emniyete hibe etmiş. Şu an belediye binası yok." dedi.

Haberler 03.04.2019 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil lçesinde kayymn belediye binasn Emniyete hibe edieldii iddias bilmeceye döndü. HDPli vekil Ziya Pir, Kayyum, Diyarbakrn Bismil ilçesinin belediye binasn emniyete hibe etmi. u an belediye binas yok! iddiasnda bulunurken, Bismil Belediye Bakan Vekili Kaymakam Süleyman Kerem Yüksel ise iddiann gerçei yanstmadn bildirildi.

U AN BELEDYE BNASI YOK

Ziya Pir, CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrakn Ankara Büyükehir Belediyesinde i makineleri ve hizmet araçlarnn AK Partinin kazand ilçe belediyelerine hibe edildii yönünde bilgiler aldklar açklamasn, Daha kötüsü var: Kayyum, Diyarbakrn Bismil ilçesinin belediye binasn emniyete hibe etmi. u an belediye binas yok! notuyla paylat.

TAKAS USULÜYLE TAHSS EDLD

Bismil Belediyesi Bakan Orhan Ayaz ise bir internet sitesine yapt açklamada, yeni belediye hizmet binasnn kayyum Kerem Süleyman Yüksel tarafndan 1 ay önce Bismil Emniyet Müdürlüüne takas usulüyle tahsis edildiini ileri sürdü. Belediyenin u an Kadn Merkezi Biriminde faaliyet gösterdiini öne süren Ayaz, söz konusu mekann 120 bin nüfuslu ilçeye yetmediini iddia etti.

TEBRK KABULLERN çADIRDA YAPACAIZ

Ayaz, Mevcut yerde deil hizmet vermek misafirlerimizi bile arlayamayz. Bu nedenle mazbatadan sonra tebrik kabullerini, Kadn Merkezi Birimi önünde kuracamz çadrlarda yapacaz dedi.

KAYMAKAM DDALARI YALANLADI

Kamuoyunda büyük tartma yaratan bu iddialara ilikin Bismil Belediye Bakan Vekili Kaymakam Süleyman Kerem Yükselden çarpc açklama geldi. ddialarn gerçei yanstmadn ifade eden Yüksel, göreve gelir gelmez mevcut belediye hizmet binasnn yetersiz kalmas ve ilçe merkezinde park, meydan alanlar oluturmak için 7 Nisan 2017 tarihinde eski belediye hizmet binasn ykarak, yerine Aye-Numan Konakç Parkn ina ettiklerini söyledi. Kaymakam Yüksel, öyle devam etti:

BELEDYENN MEVCUT HZMET BNASI

Bu tarihten itibaren daha önce sözde kadn merkezi olarak kullanlan bina atl durumda olup amaca uygun kullanlmamaktadr. Böylece kayyum tarafndan binay tadilattan geçirilerek belediye hizmet binasna dönütürüldü. Yani 2 yldr daha önce amaca uygun kullanlmayan sözde kadn merkezi olarak kullanlan bina, belediye hizmet binas olarak hizmet vermeye balamtr. Söz konusu haberlerde geçen mevcut belediye hizmet binasnn yetersiz kalmas söz konusu olmayp mevcut belediye hizmet binamz ilçe halknn ihtiyacn karlamaktadr. Gerçek olmayan bu tür haberlerin yaplmasnn amac, kamuoyunu yanl bilgilendirme maksatl ve art niyetli ithamlarla toplum nezdinde hizmetlerimiz için olumsuz bir kanaat oluturmak, itibarszlatrmak ve karalamaktr. Yaplan tüm hizmetlerimiz effaf belediyecilik anlamnda halkmzla paylalmtr ve paylalacaktr. Halkmzn aklnda hiçbir soru iareti kalmamas adna i bu açklamay yapma gerei hasl olmutur. Kiisel yorumlara dayanlarak yaplan haber gerecei yanstmamaktadr.

Ana Sayfaya Git