Belediye binası bilmece oldu!

HDP Milletvekili Ziya Pir, "Kayyum, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinin belediye binasını emniyete hibe etmiş. Şu an belediye binası yok." dedi.

Belediye binası bilmece oldu!

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde kayyımın belediye binasını Emniyet'e hibe edieldiği iddiası bilmeceye döndü. HDP'li vekil Ziya Pir, "Kayyum, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinin belediye binasını emniyete hibe etmiş. Şu an belediye binası yok!" iddiasında bulunurken, Bismil Belediye Başkan Vekili Kaymakam Süleyman Kerem Yüksel ise iddianın gerçeği yansıtmadığını bildirildi.

"ŞU AN BELEDİYE BİNASI YOK"

Ziya Pir, CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın "Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde iş makineleri ve hizmet araçlarının AK Parti'nin kazandığı ilçe belediyelerine hibe edildiği yönünde bilgiler aldıkları" açıklamasını, "Daha kötüsü var: Kayyum, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinin belediye binasını emniyete hibe etmiş. Şu an belediye binası yok!" notuyla paylaştı.

"TAKAS USULÜYLE TAHSİS EDİLDİ"

Bismil Belediyesi Başkanı Orhan Ayaz ise bir internet sitesine yaptığı açıklamada, yeni belediye hizmet binasının kayyum Kerem Süleyman Yüksel tarafından 1 ay önce Bismil Emniyet Müdürlüğü'ne 'takas usulüyle' tahsis edildiğini ileri sürdü. Belediyenin şu an Kadın Merkezi Birimi'nde faaliyet gösterdiğini öne süren Ayaz, söz konusu mekanın 120 bin nüfuslu ilçeye yetmediğini iddia etti.

"TEBRİK KABULLERİNİ ÇADIRDA YAPACAĞIZ"

Ayaz, "Mevcut yerde değil hizmet vermek misafirlerimizi bile ağırlayamayız. Bu nedenle mazbatadan sonra tebrik kabullerini, Kadın Merkezi Birimi önünde kuracağımız çadırlarda yapacağız" dedi.

KAYMAKAM İDDİALARI YALANLADI

Kamuoyunda büyük tartışma yaratan bu iddialara ilişkin Bismil Belediye Başkan Vekili Kaymakam Süleyman Kerem Yüksel'den çarpıcı açıklama geldi. İddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Yüksel, göreve gelir gelmez mevcut belediye hizmet binasının yetersiz kalması ve ilçe merkezinde park, meydan alanları oluşturmak için 7 Nisan 2017 tarihinde eski belediye hizmet binasını yıkarak, yerine Ayşe-Numan Konakçı Parkı’nı inşa ettiklerini söyledi. Kaymakam Yüksel, şöyle devam etti:

BELEDİYENİN MEVCUT HİZMET BİNASI

“Bu tarihten itibaren daha önce sözde kadın merkezi olarak kullanılan bina atıl durumda olup amaca uygun kullanılmamaktadır. Böylece kayyum tarafından binayı tadilattan geçirilerek belediye hizmet binasına dönüştürüldü. Yani 2 yıldır daha önce amaca uygun kullanılmayan sözde kadın merkezi olarak kullanılan bina, belediye hizmet binası olarak hizmet vermeye başlamıştır. Söz konusu haberlerde geçen mevcut belediye hizmet binasının yetersiz kalması söz konusu olmayıp mevcut belediye hizmet binamız ilçe halkının ihtiyacını karşılamaktadır. Gerçek olmayan bu tür haberlerin yapılmasının amacı, kamuoyunu yanlış bilgilendirme maksatlı ve art niyetli ithamlarla toplum nezdinde hizmetlerimiz için olumsuz bir kanaat oluşturmak, itibarsızlaştırmak ve karalamaktır. Yapılan tüm hizmetlerimiz şeffaf belediyecilik anlamında halkımızla paylaşılmıştır ve paylaşılacaktır. Halkımızın aklında hiçbir soru işareti kalmaması adına iş bu açıklamayı yapma gereği hasıl olmuştur. Kişisel yorumlara dayanılarak yapılan haber gereceği yansıtmamaktadır.”

Kaynak: Diyarbakır Söz