Bengi, dualarla anıldı

Mavi Marmara Şehidi, Şehit Ali Haydar Bengi Şehit edildiği saatlerde şahadetinin dokuzuncu Sene-i Devriyesinde mezarı başında dualarla anıldı.

Haberler 01.06.2019 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

31 Mays 2010 tarihinde Gazze`ye insani yardm götüren Mavi Marmara gemisine srailin yapt saldr sonucu ehit edilen Ali Haydar bengi, ahadetinin dokuzuncu yldönümünde Mezar banda sevenleri tarafndan dualarla anld.

Anma töreninin ardndan HAY-DER tarafndan basn açklamas yapld. Basn açklamasn dernek bakan Aziz Adgüzel yapt.

Filistinlilerin, srail zulmü altnda çok zor artlarda yaamlarn devam ettirmeye çaltklarna deinen Adgüzel yaplan bütün anlamalara, uluslararas alanda alnan bütün kararlara ramen Filistine, Gazzeye uygulanan abluka ve ambargonun her geçen gün arlatn, Filistin mücadelesi sürecinde her geçen gün Siyonist srailin saldrlaryla kar karya kaldn ifade etti.

Bölgede havadan ve karadan uygulanan ambargonn artk denizden de dikenli tellerle uygulandn belirten ADgüzel, Filistin, srailin uygulad zalim bask ve ablukayla adeta açk bir cezaevi durumuna getirildiini ve tüm dünyann srail katliamlarna göz yumduun söyledi.

TÜM GÜCÜMÜZLE SÜRDÜRECEZ.

Adgüzel, dokuz yl önce yola çkan Mavi Marmara gemisinin, slam dünyasna ve ezilen tüm halklara umut olduunu dile getirerek nsanln ortak vicdan haline gelmi olan bu umudu canl tutmak hepimizin görevidir. Bu vesile ile Kudüs ve Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceiz dedi. Yaplan basn açklamasnn ardndan grup dald.

Ana Sayfaya Git