Bengi, dualarla anıldı

Mavi Marmara Şehidi, Şehit Ali Haydar Bengi Şehit edildiği saatlerde şahadetinin dokuzuncu Sene-i Devriyesinde mezarı başında dualarla anıldı.

Bengi, dualarla anıldı

31 Mayıs 2010 tarihinde  Gazze`ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail’in yaptığı saldırı sonucu şehit edilen Ali Haydar bengi, şahadetinin dokuzuncu yıldönümünde Mezarı başında sevenleri tarafından dualarla anıldı.

Anma töreninin ardından HAY-DER tarafından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını dernek başkanı Aziz Adıgüzel yaptı.

Filistinlilerin, İsrail zulmü altında çok zor şartlarda yaşamlarını devam ettirmeye çalıştıklarına değinen Adıgüzel yapılan bütün anlaşmalara, uluslararası alanda alınan bütün kararlara rağmen Filistin’e, Gazze’ye uygulanan abluka ve ambargonun her geçen gün ağırlaştığını, Filistin mücadelesi sürecinde her geçen gün Siyonist İsrail’in  saldırılarıyla karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Bölgede havadan ve karadan uygulanan ambargonn artık denizden de dikenli tellerle uygulandığını belirten ADıgüzel, Filistin, İsrail’in uyguladığı zalim baskı ve ablukayla adeta açık bir cezaevi durumuna getirildiğini ve tüm dünyanın İsrail katliamlarına göz yumduğun söyledi.

“TÜM GÜCÜMÜZLE SÜRDÜRECEĞİZ.”

 Adıgüzel, dokuz yıl önce yola çıkan Mavi Marmara gemisinin, İslam dünyasına ve ezilen tüm halklara umut olduğunu dile getirerek “İnsanlığın ortak vicdanı haline gelmiş olan bu umudu canlı tutmak hepimizin görevidir. Bu vesile ile Kudüs ve Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz” dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından grup dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz