Benim hikayemi çekebilir misin?

Türkiye Haber Kameramanları Derneği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle geleceğin iletişimcilerini keşfetmek amacıyla 2 yıl önce başlattığı "Benim Hikayem Projesi" ile yüzlerce köy çocuğunu kamerayla buluşturdu.

Haberler 25.10.2019 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Haber Kameramanlar Derneinin Kültür ve Turizm Bakanl Sinema Genel Müdürlüünün desteiyle sürdürdüü Benim Hikayem Projesi sayesinde yüzlerce köy çocuu kamera ile tant.

Gelecein iletiimcilerini kefetmek için 2 yl önce balatlan Benim Hikayem Projesi kapsamnda bu yl da köy okullarnda 7-14 ya aras yüzlerce örenciye kamera kullanm, kurgu ve senaryo yazm ile ilgili eitim veriliyor. Bu sene 10 ilde 13 farkl köy okulunda etkinlik düzenlenecek proje kapsamnda, örenciler aldklar eitimin ardndan klip çekiyor. Gitmesek de görmesek de demek yerine gittik ve gördük sloganyla yürütülen proje ile dernek üyesi kameraman ve yönetmenler, Mula, Manisa, çanakkale, Bartn, Sinop, Sivas, Ardahan ve Arda çocuklarla bulutu.

Dernek üyeleri, 9. duraklar olan Diyarbakrda Dicle ilçesinin Acar mezrasnda çocuklarla bir araya geldi. Büyük heyecan yaayan çocuklar profesyonel bir ekipten kamera ile ilgili bilgi almann, kamera kullanmann ve ekipmanlar eliinde klip çekmenin mutluluunu yaad. Dernek üyeleri, ziyaret ettikleri illerde köy çocuklaryla bulumann yan sra davet aldklar iletiim fakülteleri ve liselerde okuyan örencilerle de bir araya gelerek mesleki tecrübelerini aktaryor.

- Gelecein yönetmenlerini yetitiriyoruz

Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoyun sosyal medya hesabndan projeye ilikin, Sinemann geleceini ina ediyor, gelecein yönetmenlerini, aranlan baarl ses ve kçlar ile kameramanlarn çekirdekten yetitiriyoruz. paylamyla da destek verdii proje sonunda çocuklarn gözünden ve sesinden bir klip hazrlanmas planlanyor.

Türkiye Haber Kameramanlar Dernei Bakan Aytekin Polatel, Diyarbakrda Namk Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde örencilerle bir araya geldi, tecrübelerini paylat.

- Amacmz farkl bir bak açsna sahip olmalarn salamak

Polatel, Kültür ve Turizm Bakanl Sinema Genel Müdürlüünün destei ve i birliiyle köy okullarndaki çocuklara ulamak için yola çktklarn söyledi.

Kamerayla tantrdklar çocuklara senaryo yazm ve montaj eitimi de verdiklerini ifade eden Polatel, Derslikte çocuklara verdiimiz teori eitiminden sonra açk alanda bir klip nasl çekilir, ses kaytlar nasl alnr öretiyoruz. Biri kameraman, biri makyöz oluyor, biri reflektörü tutuyor, bir dieri klaketi çaltryor. çocuklara bu elencenin içerisinde bir görev veriyoruz. Bu görevle de çocuklar kendilerini ifade ediyor ve elenceli vakit geçiriyoruz. dedi.

Polatel, proje kapsamnda özellikle köy okullarn seçtiklerini dile getirerek Diyarbakrn ardndan son olarak Mersini ziyaret edeceklerini belirtti. Projenin ilk kez 2017 ylnda uygulandn aktaran Polatel, bu yl ikinci ayann gerçekletirildiini anlatt.

Polatel, Amacmz snrl bir çevreye sahip köydeki çocuklarn, kamera sayesinde farkl bir bak açsna sahip olmalarn salamak. Bu projeyi bitirince ortaya bir klip çkacak. O klip çocuklarn kendi sesinden ve kendilerinin çektii görüntülerle oluacak. Biz bu iin kamera arkasn çekmeye çalyoruz. çocuklar için güzel bir etkinlik olmu olacak. Bir amacmz da o renkli dünyann arkasndaki dev orduyu çocuklara tantmak oldu. diye konutu.

çocuklarn kendilerini ziyaret eden ekibi görünce çok mutlu olduuna iaret eden Polatel, çocuklarn duygularn anlatan birer mektup yazmasn öretmenlerinden istediklerini, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram haftasnda bu mektuplar ve fotoraflarn yer ald bir sergi açmay planladklarn belirtti.

Dernek üyesi haber kameraman ve yönetmen Sinan Demirkaya da bilgi, tecrübe ve anlarn çocuklarla paylamaktan mutluluk duyduklarn vurgulayarak saha çekimlerinin tamamlanmasnn ardndan hazrlanacak klibin düzenlenecek bir programla gösterime sunulacan kaydetti.

Ana Sayfaya Git