'Beraber Yürüyelim!'

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu "Bütün olimpik branşlarda yaklaşık 100 bin gencimizi sporla buluşturacağız" dedi.

Haberler 23.09.2019 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda Avrupa Hareketlilik Haftas kapsamnda Vali Hasan Basri Güzelolunun da katlmyla yürüyü düzenlendi.

Türkiye Herkes çin Spor Federasyonu, Diyarbakr Valilii ve Gençlik ve Spor l Müdürlüü koordinesinde gerçekletirilen Salk çin Beraber Yürüyelim etkinliine; Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal, Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, l Emniyet müdürü Tacettin Aslan vatandalar ve örenciler katld. Sümer Parkta balayan 4 kilometrelik yürüyü, Ant Parkta sona erdi.

BERABER YÜRÜYELM

Yürüyüün ardndan konuan Vali Hasan Basri Güzelolu, öyle dedi: Öncelikle amacmz sporun salkl bir yaam için vazgeçilmez olduu, her yata sporun hareketin özellikle yürüyü ve bisikletin insan için vazgeçilmez bir aktivite olduunu bir kez daha paylamak. Salkl bir yaam için hareketin temel art olduunu, bugünkü yaam koullarnda hareketsizliin en büyük risk olduunu vurgulamak. Özellikle genç ve çocuk yatan balayarak sporu hayatn bir anlam ve hayatn vazgeçilmez bir parças olarak yerletirmek ve benimsetmek. Bu hafta kapsamnda yaptmz bu yürüyü ortak bir duyarllk ve sorumluluu böylelikle Diyarbakrda her yaa ve her kiiye paylamak. Bu noktada inanyorum ki bu çalmalarmz saln temel koulu olan her yata hareket ve egzersizin gereini yerletiren bir bilince katk salayacak.

100 BN GENC SPORLA

Hem valilik, hem de Büyükehir Belediyesi olarak spor ve altyaplarn gelitirmek, güçlendirmek her yata her sporu yapmak isteyenin beklentisine dönük fiziksel spor altyapsn Diyarbakrn her köesinde güçlendirmek istediklerini kaydeden Vali Hasan Basri Güzelolu, sözlerini öyle sürdürdü:

Bunun için özellikle yürüyü parkurlar, Diyarbakrda hayat geçirdiimiz bisiklet yollar, kapal spor salonlar, açk alanda spor etkinliklerini yapacak spor alanlar, sokak basketbolu dahi her düzeyde sporun yaplabilirliini artracak bir seferberlik balattk. Diyarbakrdaki okul spor kulüpleri saysnda bugün Türkiyede ve sporcu saysnda ilk 3teyiz. Önümüzdeki günlerde Büyükehir Belediyesi Spor Kulübü kurarak bütün olimpik branlarda yaklak 100 bin gencimizi sporla buluturacaz. Spor kulüplerimizde onlara bugünün gençleri, yarnn ampiyonlar olarak altyaplar sunarak sporla bulumalarna katk salayacaz. Diyarbakrda genç örenci nüfusumuzun younlat Türkiyede çok önemli bir merkezi ve gücüyüz. Bunu sporla buluturarak inallah Diyarbakrmzn gelecekte sportif baarlarla taçlandracaz. Yürüyü çekilen hatra fotoraf ile son buldu.

Ana Sayfaya Git