Beyaz esaretle gelen güzellik

TÜRKİYE'nin inanç ve kültür turizmi ile önemli turizm merkezlerinden biri olan Mardin’de etkili olan kar yağışı tarihi kenti farklı bir güzelliğe bürüdü.

Haberler 17.12.2016 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydouda etkili olan kar ya bir çok ilde hayat olumsuz etkilerken, Mardine ise ayr bir güzellik katt. Mardini etkisi altna alan kar ya zaman zaman hayat olumuz etkilerken, kentteki tarihi cami, kilise, manastr ve medreseler beyaza bürünerek ayr güzellik kazand. Dronla tarihi kent üzerinden çekilen görüntülerde adeta beyaz gelinlik giyen Mardinin görüntüsü görenleri, hayran braktrd.

ESARET GÜZELL

ki yl öncesine kadar ylda bir milyona yakn yerli ve yabanc turistin ziyaret ettii Türkiyenin kültür, inanç ve tarih merkezi Mardinde, bir süreden beri etkili olan kar ya ile birlikte görülmeye deer ilginç manzaralar olutu. Rakm yüksek bölgelerde 20 santimetreye ulaan kar kalnl ile kenti yerli ve yabanc turistlerin ziyaret ettii Mardin Müzesi, Postahane Binas, ehidiye Camii, Kasmiye Medresesi Krklar Kilisesi, Deyrul-Zafaran Manastr, Latifiye Camii gibi gezi alanlar beyaza bürünürken, tarihi evler de adeta kardan gelinlik giydi. Kar ya cami ve kilise gibi tarihi mekanlarda görülmeye deer bir manzara olutururken, bölgeyi ziyarete gelen fotoraf tutkunlar da beyaza bürünen tarihi kenti fotoraf karelerine hapsetti.

Ana Sayfaya Git