Beyaz esaretle gelen güzellik

TÜRKİYE'nin inanç ve kültür turizmi ile önemli turizm merkezlerinden biri olan Mardin’de etkili olan kar yağışı tarihi kenti farklı bir güzelliğe bürüdü.

Beyaz esaretle gelen güzellik

Güneydoğu'da etkili olan kar yağışı bir çok ilde hayatı olumsuz etkilerken, Mardin'e ise ayrı bir güzellik kattı. Mardin'i etkisi altına alan kar yağışı zaman zaman hayatı olumuz etkilerken, kentteki tarihi cami, kilise, manastır ve medreseler beyaza bürünerek ayrı güzellik kazandı. Dronla tarihi kent üzerinden çekilen görüntülerde adeta beyaz gelinlik giyen Mardin'in görüntüsü görenleri, hayran bıraktırdı.

ESARET GÜZELLİĞİ

İki yıl öncesine kadar yılda bir milyona yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Türkiye'nin kültür, inanç ve tarih merkezi Mardin'de, bir süreden beri etkili olan kar yağışı ile birlikte görülmeye değer ilginç manzaralar oluştu. Rakımı yüksek bölgelerde 20 santimetreye ulaşan kar kalınlığı ile kenti yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği Mardin Müzesi, Postahane Binası, Şehidiye Camii, Kasımiye Medresesi Kırıklar Kilisesi, Deyrul-Zafaran Manastırı, Latifiye Camii gibi gezi alanları beyaza bürünürken, tarihi evler de adeta kardan gelinlik giydi. Kar yağışı cami ve kilise gibi tarihi mekanlarda görülmeye değer bir manzara oluştururken, bölgeyi ziyarete gelen fotoğraf tutkunları da beyaza bürünen tarihi kenti fotoğraf karelerine hapsetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler