Beyninin bir kısmı dışarıda olan bebeğe devlet sahip çıktı

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde dünyaya gelen 1 yaşındaki Ensefalosel hastası Yunus Emre isimli bebeğe devlet sahip çıktı.

Haberler 04.07.2019 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlisin Adilcevaz ilçesinde dünyaya gelen 1 yandaki Ensefalosel hastas Yunus Emre isimli bebee devlet sahip çkt.

1 yl önce Ensefalosel hastalyla dünyaya gelen ve kafatasnda bulunan iki cihaz sayesinde yaam sava veren Yunus Emrenin ve ailesinin yaad maduriyetin gündem olmasnn ardndan Bitlis Valisi Oktay çaatayn talimatyla Adilcevaz Kaymakaml, Bitlis l Salk Müdürlüü ve Adilcevaz Onkoloji Hastanesi harekete geçti. Yaplan istiareler sonucunda bebein tedavisinin Van Eitim ve Aratrma Hastanesinde yaplmasna karar verildi. Yetkili kurumlar, aile ile iletiime geçerek Yunus Emrenin hem tedavi edilmesini salayacak hem de tedavi sürecinde ailenin yaam olduu maddi skntlarn karlayacak.

Öte yandan, 1 yandaki Yunus Emrenin yürek burkan dram balkl haberin ardndan yurt dndan ve ülkenin birçok yerinden i adamlar ve vatandalar, bebein tedavisi konusunda aileye destek olmak istedi.

Baba kram Batr, hasta bebeinin tedavisinin yaplacak olmasndan dolay mutlu olduklarn ifade ederek, Yaadmz maduriyetin haber olmasnn ardndan yurt içi ve yurt dndan duyarl halkmz telefonla bize ulaarak çocuumuzun tedavisinin yaplmas konusunda destek olmak istediklerini söyledi. Bugün yine sa olsun Adilcevaz Onkoloji Hastanesi Müdürü Hayati Nacar bize ulaarak Vali Beyin talimatyla bebeimizle ilgileneceklerini söyledi. Allah devletimizden, i adamlarmzdan ve halkmzdan raz olsun. Haberin yaplmasyla birlikte yaadmz maduriyeti dile getiren ve emei geçen tüm basn çalanlarna teekkür ediyorum. Gazeteci arkadalarmzn sayesinde umudumuzu yitirmiken yeniden bir umut dodu. Allah hepinizden raz olsun. Allah devletimizi var etsin. Desteklerinden dolay valimize, Adilcevaz Kaymakaml Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakfna, l Salk Müdürü Koray Okura, Van Eitim ve Aratrma Hastanesine, Adilcevaz Onkoloji Hastanesi Müdürü Hayati Nacara ve emei geçen herkese yürekten teekkür ediyorum. nallah bu sayede çocuumuz tedavi edilerek bir an önce salna kavumasn sabrszlkla bekliyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git